EURO 2020

Danemarca ajunge in semifinale la EURO 2020

Sursă foto: https://twitter.com/UEFAcom_es

Echipa Danemarcei s-a calificat, sambata, in semifinalele EURO 2020, dupa ce a invins Cehia, cu 2-1, intr-un meci disputat la Baku, in Azerbaidjan.

Danezii au inceput perfect meciul si au deschis scorul prin Delaney, in minutul 6. A fost al 24-lea gol marcat cu capul la aceasta editie a Campionatului European.

Cu trei minute inaintea pauzei Danemarca si-a dublat avantajul prin Dolberg, jucator care a inscris cu latul din fata portii dupa o centrare din flancul stang.

Cehia a redus din diferenta in debutul partii secunde, minutul 49, prin Schick. Jucator care l-a egalat pe Cristiano Ronaldo in fruntea ierarhiei golgeterilor de la EURO 2020, fiecare cu cinci reusite.

In acest secol doar Antoine Griezmann a marcat mai multe goluri la o editie de Campionat European. Atacantul francez a reusit sase goluri la EURO 2016.

Cehia a cautat egalarea pana la final si a fost aproape sa incaseze doua goluri descoperindu-se in aparare.

Portarul Vaclik s-a opus decisiv la suturile lui Poulsen (min.78) si Maehle (min.82).

Danemarca ajunge pentru prima data in semifinale la Campionatul European dupa editia gazduita de Suedia in 1992. Un turneu final pe care danezii l-au castigat surprinzator.

In semifinale danezii vor intalni Anglia sau Ucraina, echipele care se infrunta in ultimul sfert de finala.

Caseta tehnica

Cehia: Vaclik – Coufal, Celustka (Brabec ’65), Kalas, Boril – Holes (Jankto ’46), Soucek – Masopust (Krmencik ’46), Barak, Sevcik (Darida ‘80) – Schick (Vydra ‘79). Selecţioner: Jaroslav Silhavy.

Danemarca: Schmeichel – Christensen (Andersen ’81), Kjaer, Vestergaard – Stryger (Wass ’71), Hojbjerg, Delaney (Jensen ’81), Maehle – Braithwaite, Dolberg (Poulsen ’60), Damsgaard (Norgaard ’60). Selecţioner: Kasper Hjulmand.

Arbitru: Bjorn Kuipers.



Danemarca ajunge in semifinale la EURO 2020