EURO 2020

Calcule: Grupa Mortii isi tine renumele

Grupa F de la EURO 2020, numita inainte de startul competitei "Grupa Mortii" datorita celor trei mari nume prezente - Germania, Portugalia si Franta - nu s-a dezmintit. Tensiunea a fost insa declansata de outsidera, Ungaria.

Egalul Ungariei cu campioana mondiala Franta, de sâmbătă, a trimis calculele din Grupa F pentru ultima etapa. Toate cele patru echipe se pot califica si, in acelasi timp, toate pot pierde biletele pentru fazele eliminatorii.

Daca ar fi invins Ugaria, Franta era acum calificata in optimile de finala. Insa nu este cazul. Francezii au meci cu Portugalia in ultima etapa. Echipa care va castiga se califica mai departe cu siguranta, dar cea care pierde va sta la mana celuilalt meci. In cazul unui rezultat de egalitate, Franta se califica sigur, dar Portugalia sta la mana celuilalt meci, iar in caz de egalitate de puncte cu Germania va ramane pe locul al treilea, acolo unde nu stie inca daca va fi eligibila pentru a merge mai departe.

Ungaria are meci in Germania si, daca va castiga va fi calificata sigur, daca in meciul Franta - Portugalia nu va fi egal. Germania se calfica fara emotii daca invinge Ungaria, insa in cazul unui rezultat de egalitate poate ocupa locul secund doar daca Portugalia invinge Franta.

Grupa Mortii poate oferi trei echipe calificate in optimi, avand in vedere ca echipa de pe locul al treilea va obține patru puncte.



Calcule: Grupa Mortii isi tine renumele