EURO 2020

Cele doua conditii pentru a asista pe stadion la meciurile EURO 2020

Arena Nationala isi va deschide portile pentru cele patru meciuri acordate Bucurestiului la Campionatul European de fotbal programat in vara acestui an (11 iunie – 11 iulie).

Vor fi primele evenimente sportive cu spectatori la noi in tara dupa mai bine de un an.

In Romania spectatorii n-au mai avut acces pe stadioane sau in salile de sport de la inceputul lunii martie a anului 2020, cand tara a intrat pentru doua luni in stare de urgenta din cauza pandemiei de coronavirus.

Apoi, starea de alerta a fost instaurata si prelungita luna de luna, revenirea spectatorilor la evenimentele sportive ramanand la stadiul unor simple discutii ipotetice conditionate de evolutia pandemiei.

La presiunea UEFA care si-a dorit spectatori chiar si intr-un numar limitat, autoritatile de la Bucuresti au fost cumva fortate de imprejurari sa ia decizia permiterii accesului spectatorilor la meciurile de la EURO 2020.

In caz contrar Bucurestiul ar fi pierdut organizarea celor patru meciuri din program.

Astfel, Arena Nationala va primi cate 13.000 de spectatori (25% din capacitate) la fiecare din cele patru meciuri, trei in Grupa C si unul in optimile de finala.

Accesul spectatorilor va fi conditionat de un protocol agreat impreuna cu UEFA si care prevede ca fiecare participant sa prezinte un certificat ca s-a vindecat de Covid sau ca s-a vaccinat.

Eduard Novak, ministrul Tineretului si Sportului, spune ca exista si varianta ca fiecare spectator sa fie testat rapid la intrarea in stadion.

In acest context premierul Florin Citu anunta la 5 aprilie intr-o conferinta de presa ca Romania va face un prim pas spre “normalitate” incepand cu data de 1 iunie.

Acesta a conditionat revenirea la normalitate de succesul campaniei de vaccinare, avansand cifra de 5 milioane de oameni vaccinati pana la data enuntata ca reper.Cele doua conditii pentru a asista pe stadion la meciurile EURO 2020