EURO 2020

Anuntul momentului in Romania. Vom face 15 minute pana la aeroportul Otopeni!

Sursă foto: https://www.facebook.com/gicapopescuoficial

Gheorghe Popescu, consilierul premierului Romaniei pe chestiunea organizarii la Bucuresti a EURO 2020, in 2021, a oferit amanunte importante despre evolutia lucrarilor la calea ferata care va lega doua dintre cele mai importante puncte de pe harta Capitalei, Gara de Nord si Aeroportul Otopeni "Henri Coanda".

“Sunt printre puţinii care au crezut în acest proiect. Când vorbeam despre calea ferată de la Otopeni la Gara de Nord, oamenii mă priveau cu neîncredere. Pe undeva, erau îndreptăţiţi. ULTIMUL TRONSON DE CALE FERATA IN ROMÂNIA S-A CONSTRUIT IN 1984... 

“Mi-am asumat public proiectul acesta şi mărturisesc că m-a încercat azi, văzând că lucrările sunt gata în proporţie de 70 la sută, o senzaţie de mândrie, dar şi de emoţie. Pot spune că este proiectul meu de suflet. 

“Calea ferată, care are o lungime de aproximativ 17 kilometri, va fi gata undeva în luna august. Pe perioada stării de urgenţă s-a lucrat într-un ritm încetinit faţă de cum s-a lucrat înainte. 

De la aeroport la gară distanţa va fi parcursă în 15 minute. Va fi o lucrare de care se vor bucura bucureştenii, locuitorii din zonele limitrofe, dar şi cetăţenii români aflaţi în tranzit la şi dinspre aeroport. Nu în ultimul rând, turiştii străini. 

“Am fost să vedem şi cum stau lucrurile la Aeroportul Băneasa, care va fi modernizat tot în aşteptarea Campionatului European. Şi acolo e bine. 

“Aşadar, din august, Bucureştiul se va alătura marilor oraşe europene care au tren direct de la aeroport către cea mai importantă staţie feroviară. Iar de la gară, cu metroul, prin tot oraşul”, a scris fostul mare international Gheorghe Popescu pe contul sau oficial de Facebook.

Bucurestiul va gazdui in vara lui 2021 patru meciuri de la EURO 2020, turneul final al Campionatul European amanat din cauza pandemiei de coronavirus.



Anuntul momentului in Romania. Vom face 15 minute pana la aeroportul Otopeni!