EURO 2020

Burleanu: ”Exclus ca meciurile de la EURO 2020 sa fie mutate in alta tara”

Razvan Burleanu spune ca in acest moment nu exista posibilitatea ca Romania sa piarda cele patru meciuri de la turneul final al Campionatului European ”EURO 2020”.

In contextul pandemiei de coronavirus au existat mai multe scenarii cu privire la desfasurarea turneului final din vara acestui an.

Printre acestea s-a vehiculat si ipoteza ca toate meciurile sa se desfasoare intr-o singura tara, Germania sau Anglia fiind printre variante.

Razvan Burleanu, presedintele FRF, a declarat dupa sedinta de joi a Comitetului Executiv ca un asemenea scenariu este exclus.

”Particip la toate intalnirile la nivel international legate de EURO 2020 si niciodata nu s-a discutat un asemenea scenariu. S-au discutat foarte multe alte scenarii”, a declarat Burleanu.

”Singurul scenariu in momentul de fata este ca EURO 2020 sa se desfasoare in cele 12 tari”, a completat presedintele FRF.

Acesta a mai spus ca singurul lucru care ramane in discutie este legat de ”numarul spectatorilor de la oras la oras”.

In Romania de aproape un an competitiile sportive se desfasoara fara spectatori.

Burleanu mai spune ca a propus autoritatilor ca la meciul cu Germania din luna martie sa fie permis accesul spectatorilor ca test.

”Dupa cum stiti le-am propus autoritatilor guvernamentale ca meciul cu Germania sa fie unul test. Suntem siguri ca pentru niciun participant nu vom pune in pericol siguranta.

”In martie-aprilie avem ca obiecti sa putem regasi 30% din capacitatea stadioanelor, dupa care in luna iunie sa ajungem la 50% in ceea ce priveste meciurile de la EURO 2020”, a declarat Burleanu.



Burleanu: ”Exclus ca meciurile de la EURO 2020 sa fie mutate in alta tara”