EURO 2020

Belgia si-a respectat statutul de favorita in fata Rusiei. Lukaku, bombardier la Sankt Petersburg

Sursă foto: https://twitter.com/Football__Tweet

Lidera ierarhiei FIFA a castigat de o maniera categorica disputa cu Rusia chiar pe terenul acesteia, la Sankt Petersburg, scor 3-0 (2-0).

 Asa am trait Belgia - Rusia 3-0. Dubla reusita de Lukaku

Un meci rezolvat de belgieni inca din prima repriza, cand Lukaku (min.10) si Meunier (min.34) au marcat dupa doua erori ale rusilor.

Acelasi Lukaku si-a trecut in cont dubla pe final de meci (min.88), depunandu-si deja candidatura pentru golgeterul turneului.

Lukaku ajunge la 62 de goluri pentru nationala belgiana. In ultimele 19 meciuri internationale Lukaku a fost implicat in 26 de goluri in toate competitiile (22 de goluri si patru pase decisive).

Belgia egaleaza succesul Italiei din partida inaugurala si se anunta inca de pe acum una dintre favoritele la accederea in fazele superioare ale EURO 2020.

Rusia a ramas datoare propriilor fani dupa un prim meci extrem de slab in care echipa lui Stanislav Cherchesov nu a aratat nimic.

Premiera: Belgia-Rusia este primul meci de la acest turneu final in care nu s-a acordat nici macar un singur cartonas galben. Arbitru la centru a fost spaniolul Antonio Mateu Lahoz.

Belgia, de cealalta parte, arata ca nu intamplator a fost prima echipa calificata la acest turneu final, cu cel mai bun atac si cea mai buna aparare din preliminarii.

Un joc solid din partea formatiei lui Roberto Martinez in conditiile in care din primul 11 au lipsit vedetele Eden Hazard si Kevin De Bruyne.

Hazard a intrat pe parcursul meciului cand deja soarta celor trei puncte era deja pecetluita.

Belgia se instaleaza la conducerea Grupei B la egalitate de puncte cu surpriza si oportunista Finlanda.

O grupa in care Danemarca mai are un cuvant de spus si, de ce nu, chiar Rusia, daca schimba atitudinea in meciul urmator.

Caseta tehnica

Belgia: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen (Vermaelen ’77) – Castagne  (Meunier ’27), Dendoncker, Tielemans, T. Hazard – Mertens (E. Hazard ’72), Lukaku, Carrasco (Praet ’77). Selecţioner: Roberto Martinez.

Rusia: Şunin – Mario Fernandes, Semenov, Dzhikia, Jirkov (Karavaev ’43) – Odzoev, Barinov (Diveev ’46) – Zobnin (Muhin ’63), Golovin, Kuziaev (Cerişev ’30, Miranciuk ‘63) – Dziuba. Selecţioner: Stanislav Cherchesov.



Belgia si-a respectat statutul de favorita in fata Rusiei. Lukaku, bombardier la Sankt Petersburg