EURO 2020

Belgia elimina Portugalia in optimi la EURO 2020. Pentru prima data lusitanii nu ajung in sferturi la Campionatul European

Sursă foto: twitter.com/sporf

Executia personala a lui Thorgan Hazard a facut diferenta intre Belgia si Portugalia in optimea de finala disputata la Sevilla. Belgia s-a impus, cu 1-0, si va intalni Italia in sferturile de finala.

Portugalia a inceput mai bine meciul si a ratat prima ocazie in minutul 5 prin Jota. Sut pe langa poarta dupa o patrundere a lui Renato Sanches in zona centrala urmata de pasa in stanga pentru atacantul legitimat la Liverpool. Finalizarea a lasat de dorit din partea unui jucator cu pretentii.

Belgienii au echilibrat disputa punand stapanire pe mijlocul terenului. Eden Hazard a trimis primul sut spre poarta lusitana din pasa lui Lukaku, veritabil pivot in coasta apararii adverse.

Cristiano Ronaldo s-a vazut abia in minutul 25, cand a sutat in forta pe poarta dintr-o lovitura libera de la 25 de metri lateral dreapta. O minge pe care Courtois a respins-o in lateral si tabela a ramas nemodificata.

Belgia a continuat jocul de pase in stilul Spaniei, formatie care a disputat cele trei meciuri din grupa chiar pe Estadio La Cartuja din Sevilla.

Deschiderea scorului s-a produs in minutul 42 la primul sut pe poarta al belgienilor. Thorgan Hazard a vazut un culoar si l-a executat pe Rui Patricio cu un super sut in forta.

Partea secunda a inceput cum nu se poate mai rau pentru belgieni care l-au pierdut dupa doar doua minute pe De Bruyne. Acesta n-a mai putut continua si i-a lasat locul in teren lui Mertens.

Belgia a facut deliberat pasul inapoi si a invitat Portugalia sa atace, iar lusitanii au luat cu asalt poarta aparata de Courtois.

Nu mai putin de 23 de suturi au avut lusitanii fara a reusi sa marcheze, incluzand aici si o bara. Cele mai multe suturi spre poarta pentru o echipa la acest EURO 2020.

Pana la final Belgia l-a pierdut si pe Eden Hazard, accidentat si el, dar a rezistat pana la final obtinand calificarea in sferturile de finala.

Echipa aflata pe primul loc in clasamentul mondial FIFA va intalni Italia intr-un meci programat la Munchen.

Portugalia, campioana europeana din 2016, paraseste competitia pentru prima data inaintea sferturilor de finala in istoria participarilor la Campionatul European:

1984: Semifinale, 1996: Sferturi, 2000: Semifinale, 2004: Finala, 2008: Sferturi, 2012: Semifinale, 2016: CAMPIOANA, 2020: Optimi.

Caseta tehnica

Belgia: Courtois – Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Meunier, Tielemans, Witsel, T. Hazard (Dendoncker ‘90+5) – De Bruyne (Mertens ’48), Lukaku, E. Hazard (Carrasco ’87). Selecţioner: Roberto Martinez.

Portugalia: Rui Patricio – Dalot, Ruben Dias, Pepe, Guerreiro – Joao Moutinho (Joao Felix ’55), Joao Palhinha (Pereira ’78), Renato Sanches (Oliveira ’79) – Bernardo Silva (Fernandes ’55), Ronaldo, Diogo Jota (Andre Silva ’70). Selecţioner: Fernando Santos.

Meciul a fost arbitrat de germanul Felix Brych.

 



Belgia elimina Portugalia in optimi la EURO 2020. Pentru prima data lusitanii nu ajung in sferturi la Campionatul European