EURO 2020

Anglia impinsa de arbitru in finala EURO 2020

Sursă foto: https://twitter.com/FIFAWorldCup/

A doua semifinala de la EURO 2020 a avut nevoie de prelungiri pentru a decide echipa care va intalni Italia in finala din 11 iulie.

Anglia a invins Danemarca, cu 2-1, dupa ce danezii au deschis scorul dintr-o lovitura libera, iar la finalul celor 90 de minute regulamentare tabela a aratat in echilibru, scor 1-1.

Damsgaard a marcat in minutul 31 cu un sut perfect din lovitura libera. Primul gol primit de Anglia la aceasta editie a Campionatului European si totodata prima reusita din lovitura libera in turneu.

Un avantaj de care danezii s-au bucurat doar noua minute. Anglia a egalat prin autogolul capitanului danez Kjaer la centrarea lui Saka in fata portii.

Cu doua minute mai devreme de momentul egalarii portarul danez Schmeichel a blocat in extremis reluarea lui Sterling dupa o faza rapida de atac a englezilor.

La zece minute dupa pauza acelasi portar danez avea sa blocheze cu o parada de zile mari lovitura de cap a lui Maguire dupa o faza fixa.

Danemarca s-a retras in aparare si a reusit sa conserve rezultatul de egalitate pana la finalul celor 90 de minute regulamentare si sase suplimentare aratate de la margine de Ovidiu Hategan, rezerva olandezului Danny Makkelie pentru meciul gazduit de Wembley.

S-a intrat astfel in prelungiri unde Anglia a inclinat balanta dintr-un penalty usor acordat de centralul olandez la interventia lui Jensen asupra lui Sterling.

O faza verificata de VAR si validata fara ca Makkelie sa mearga la margine pentru a revedea faza, desi s-ar fi impus acest lucru, faultul de penalty nefiind chiar atat de evident.

Nu mai punem la socoteala ca la respectiva faza pe teren erau doua mingi!

Kane a executat, Schmeichel a aparat lovitura, dar mingea a revenit in picioarele capitanului Angliei si acesta a trimis-o in poarta pentru 2-1.

Cu aceasta reusita Kane l-a egalat pe Gary Lineker in topul marcatorilor englezi la turneele finale (10 goluri).

Cu resursele de energie pe terminate, Danemarca a fost incapabila sa reactioneze si englezii si-au permit sa joace ultimele minute la trecerea timpului cu pase prelungite acompaniate de “ole-uri” din tribune.

Anglia s-a calificat pentru prima data in istorie in finala unui Campionat European, fiind echipa cu cele mai multe meciuri disputate (37) fara o prezenta in ultimul act.

De asemenea, Anglia revina intr-o finala majora dupa titlul mondial cucerit pe teren propriu in 1966.

Danemarca rateaza prima prezenta in finala dupa turneul castigat in 1992 pe pamant suedez.

Caseta tehnica

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Show - Phillips, Rice (Henderson '95) - Saka (Grealish '69, Trippier '106), Mount (Foden '95), Sterling - Kane. Selecţioner Gareth Southgate;

Danemarca: Schmeichel - Christensen (Andersen '79), Kjaer, Vestergaard (Wind '105) - Stryger Larsen (Waas '67), Hojbjerg, Delaney (Jensen '88), Maehle - Braithwaite, Dolberg (Norgaard '67), Damsgaard (Poulsen '67). Selecţioner Kasper Hjulmand.

Cartonaşe galbene: Maguire '49 / Waas '72.



Anglia impinsa de arbitru in finala EURO 2020