EURO 2020

Anglia elimina Germania in optimi la EURO 2020

Sursă foto: https://twitter.com/infobaedeportes

Raheem Sterling si Harry Kane au marcat golurile prin care Anglia a invins Germania, marti seara, in optimile de finala la EURO 2020.

Un meci disputat pe Wembley care se indrepta spre 0-0 si prelungiri cand Sterling a deschis scorul in minutul 76 dupa o centrare din stanga.

Germania a ratat sansa egalarii cinci minute mai tarziu prin Thomas Muller. Scapat singur cu portarul, atacantul Germaniei a trimis pe langa poarta.

In loc de 1-1 tabela s-a modificat in 2-0 din minutul 86, cand Kane a reluat cu capul pentru 2-0 dupa o noua centrare din flancul stang.

Kane a ajuns la sapte reusite in turneele finale pentru Anglia, egalandu-l pe Wayne Rooney. Doar Gary Lineker (10) si Alan Shearer (9) au mai multe reusite.

La 0-0, in prima repriza, ambele echipe au trecut pe langa deschiderea scorului. Mai intai englezii prin Sterling in minutul 16, cand portarul Neuer a respins in lateral.

Apoi, in minutul 32, Pickford a blocat in extremis sutul lui Werner.

La trei minute dupa pauza acelasi Pickford a respins peste bara sutul in forta trimis de Havertz.

Anglia va intalni in sferturi invingatoarea meciului Suedia - Ucraina, ultima optime de finala la EURO 2020.

Caseta tehnica

Anglia: Pickford - Walker, Maguire, Stones - Trippier, Rice (Henderson '88), Philips, Shaw - Saka (Grealish '69), Kane, Sterling. Selecţioner Gareth Southgate;

Germania: Neuer - Ginter (Emre Can '88), Hummels, Rudiger - Kimmich, Goretzka, Kroos, Gosens (Leroy Sane '88) - Havertz, Werner (Gnabry '68), Muller (Musiala '90+2). Joachim Low.

Cartonaşe galbene: Rice '8, Philips '45, Maguire '77 / Ginter '25, Gosens '72.

Arbitri: Danny Makkelie – Hessel Steegstra, Jan de Vries (toţi trei Olanda) – Srdjan Jovanovic (Serbia).



Anglia elimina Germania in optimi la EURO 2020