EURO 2011 (U-17)

Romania termina in genunchi Campionatul European de juniori. Viitorul fotbalului romanesc arata sumbru

Calificata cu surle si trambite la turneul final U17 din Serbia, nationala de juniori a Romaniei a parasit competitia dupa faza grupelor, cu un singur punct adunat si un singur gol marcat, adica ciuca batailor in Grupa B. Cu un plan tactic pagubos si o gandire ultradefensiva, tricolorii mici s-au dovedit a fi cel putin la fel de neinspirati in joc ca seniorii lui Razvan Lucescu la echipa mare. In aceste conditii prezenta in semifinalele Euro U17 este deja un obiectiv ratat, iar calificarea la Mondialul din Mexic un vis prea frumos (aveam nevoie de un egal cu Germania pentru a merge la CM). Meciul Romania-Germania a fost LIVE pe Onlinesport.ro Asa arata clasamentul final al Grupei B, cu Romania pe ultimul loc.

Calificata cu surle si trambite la turneul final U17 din Serbia, nationala de juniori a Romaniei a parasit competitia dupa faza grupelor, cu un singur punct adunat si un singur gol marcat.

Jucatorii pregatiti de Adrian Vasai au pierdut, luni, intalnirea cu Germania, scor 0-1, a treia din Grupa B a turneului, si astfel au retrogradat pe ultima pozitie in clasament.

Unicul gol al meciului a fost marcat la doua minute dupa pauza de atacantul Yesil, care a profitat de o nesincronizare in defensiva Romaniei.

Echipa tricolora practic nu a contat in primele 40 de minute si Germania a atacat in valuri. Singurul sut pe poarta al jucatorilor romani in repriza inaugurala i-a apartinut lui Filip la cea mai importanta faza de atac (min.39).

Un minut mai tarziu, nemtii au nimerit bara portii lui Branescu prin Schnellhardt, aceasta fiind si cea mai mare ocazie a meciului.

Deschiderea scorului s-a produs la doar doua minute dupa reluarea jocului, cand Yesil a speculat bine o situatie aparuta la poarta noastra si a trimis in poarta in urma unui corner.

Parca treziti dintr-un somn adanc, tinerii tricolori au iesit mai mult la joc, aratand ca stiu sa si atace, daca vor evident.

Fazele de poarta s-au inmultit si jocul a devenit unul pe contre, insa fara a ne crea ocazii clare de gol. Mai periculosi au ramas tot germanii, care au trecut in doua randuri pe langa deschiderea scorului.

Mai intai a fost sutul lui Yesil din minutul 62, respins de poartarul Branescu, pentru ca in minutul 71 acelasi portar sa scoate peste transversala executia lui Schnellhardt.

S-a terminat 1-0 pentru Germania, rezultat care trimite acasa echipa Romaniei dupa un turneu final modest, in care am jucat mult prea defensiv pentru a emite vreo pretentie la o prezenta in semifinale.

Mai mult decat atat, Romania a ratat si calificarea la Mondialul din Mexic, unde vor ajunge primele trei clasate in cele doua grupe ale Euro.

Onlinesport



Romania termina in genunchi Campionatul European de juniori. Viitorul fotbalului romanesc arata sumbru