EURO 2011 (U-17)

Romania intra la EURO 2011 de juniori. Prezentarea Campionatului European U17

Nascuti in 1994, anul celei mai mari performante a fotbalului romanesc, tricolorii juniori vor reprezenta Romania incepand cu 3 mai la turneul final al Campionatului European din Serbia. Este prima calificare la acest nivel dupa schimbarea sistemului competitional de catre UEFA. Romania face parte din Grupa B alaturi de nationalele Cehiei, Olandei si Germaniei, in timp ce in cealalta grupa se regasesc Serbia, Danemarca, Franta si Anglia.

Debutul tricolorilor in competitie este programat, marti, de la ora 18:00, contra Cehiei, intr-o partida care va fi transmisa LIVE pe Onlinesport.ro, ca de altfel toate celelalte partide ale juniorilor pregatiti de Adrian Vasaie.

Pentru a ajunge la turneul final din tara vecina, Romania a castigat doua grupe de calificare, dupa ce s-a impus in cinci din cele sase meciuri disputate: 1-0 cu Kazahstan, 9-0 cu Liechtenstein, 2-0 cu Belarus, 0-0 cu Islanda, 2-1 cu Rusia si 2-1 cu Ungaria.

Golgeterul echipei este atacantul Fabian Himcinschi, cu 8 reusite in preliminarii, jucatorul legitimat la Unirea Alba Iulia fiind al doilea marcator dupa bielorusul Pavel Savitski (10 goluri).

De retinut ca zece dintre jucatorii convocati pentru acest turneu final provin de la echipele Viitorul Constanta si LPS Banatul Timisoara. Accesati aceasta pagina pentru a vedea lotul complet al Romaniei pentru aceasta competitie.

Onlinesport



Romania intra la EURO 2011 de juniori. Prezentarea Campionatului European U17