EURO 2011 (U-17)

Romania incepe cu un egal EURO 2011 la juniori

Nationala de juniori sub 17 ani a Romaniei a scapat printre degete victoria in partida cu Cehia de la Campionatul European gazduit de Serbia. Tinerii tricolori au condus cu 1-0 pana in minutul 78 prin reusita lui Himcinschi, dar o faza fixa i-a adus pe cehi in situatia de a restabili egalitatea prin Salasovic. Meciul a fost prelungit cu sase minute, iar centralul Kristo Tohver din Estonia a aratat nu mai putin de opt cartonase galbene. Meciul a fost LIVE pe Onlinesport.ro

Romania a inceput mai bine meciul gazduit de arena Obilic din Belgrad si, dupa doar patru minute de la primul fluier al arbitrului, Bumba a ratat de putin deschiderea scorului.

Tricolorii juniori au trecut din nou pe langa gol in minutul 17, cand Rosu a trimis bine dintr-o lovitura libera si doar reflexul salvator al portarului Zima a mentinut tabela imaculata.

Duelul dintre Rosu si portarul advers s-a repetat in minutul 31 cu acelasi rezultat, mingea sutata din actiune fiind din nou respinsa.

Himcinschi, golgeterul Romaniei in preliminarii, a iesit pentru prima data la rampa in minutul 45, al cincilea din repriza secunda, cand a ratat de putin spatiul portii.

Acelasi jucator nu avea sa mai rateze tinta sapte minute mai tarziu, cand a deschis scorul cu un sut din coltul careului mic, dupa o faza personala creata in partea dreapta.

Avantajul Romaniei s-a mentinut pana in minutul 78, cand Salasovic a prins un sut de zile mari de la 30 de metri si Branescu nu a mai avut reactie.

S-a terminat Romania-Cehia 1-1, in timp ce Olanda a invins Germania in cealalta partida a Grupei B, cu 2-0.

Selectionerul Adrian Vasâi a folosit urmatoarea formula de echipa: Branescu - Misu (Birau '69), Mitache, Tîru, Putanu - Schuller, Vastag, Bumba, Petrescu (Paius '51) - Rosu, Himcinschi (Buia '71).

Romania intalneste Olanda in urmatorul meci, programat vineri de la ora 18:00, in direct pe Onlinesport.ro

Onlinesport


Romania incepe cu un egal EURO 2011 la juniori