EURO 2011 (U-17)

Romania a pierdut meciul cu Olanda

Tricolorii juniori au irosit, vineri dupa-amiaza, o buna sansa de a obtine biletele pentru 'Mundialul' din Mexic, o eventuala victorie cu Olanda calificand nationala sub 17 ani a Romaniei la turneul final. Romania a pierdut insa la limita, scor 0-1, la capatul unui meci slab, in urma caruia a ajuns pe locul trei in Grupa B a Campionatului European. Clasamentul actualizat in Grupa Romaniei.
Cu acelasi unsprezece in teren ca la meciul castigat in fata Germaniei, nationala batava a inceput in forta partida de pe arena belgradeana Obilic si Trinidad de Vilhena a deschis scorul in minutul 8 cu un sut din sase metri sub bara.

Faza a fost precedata de o mare ocazie a olandezilor, dupa ce portarul Branescu a iesit gresit pe o centrare venita din corner, iar Achahbar a reluat cu capul peste poarta goala.

Romania si-a facut pentru prima data simtita prezenta in ofensiva in minutul 13, cand Bumba a plecat cu mingea la picior intr-o cursa personala si a tras in portarul advers De Jongh.

Cinci minute mai tarziu, Rosu a trimis mult peste poarta dintr-o lovitura libera de la mare distanta.

Olanda a dominat finalul primei reprize pe fondul unui joc ultra defensiv al tricolorilor si Ebacillio a ratat o buna sansa de gol in chiar ultimul minut de joc.

Poarta lui Branescu a fost amenintata si in minutul 46 la reluarea lui Depay de pe urma unei lovituri de la colt.

Singura sansa de gol a Romaniei in partea secunda i-a apartinut lui Buia, jucator intrat in teren in locul lui Himcinschi, dar acesta nu a gasit spatiul portii cu sapte minute inaintea finalului.

Germania si Cehia au incheiat la egalitate, scor 1-1, in cealalta partida dupa ce nemtii au ratat doua lovituri de la 11 metri, iar cehii au terminat meciul cu un jucator mai putin pe teren.

Romania ocupa locul trei in grupa dupa doua meciuri si mai are de disputat partida cu Germania, programata luni de la ora 14.

Onlinesport

 



Romania a pierdut meciul cu Olanda