EURO 2008

Albania l-a dezumflat pe Stoichkov

In primul meci al zilei de miercuri din preliminariile Euro 2008, Bulgaria si Albania au terminat la egalitate, 0-0, la capatul unui meci incrancenat, albanezii avand o evolutie demna de apreciat. Gazdele au trimis de doua ori mingea in bara, dar portarul albanez Beqaj a fost un adevarat inger pazitor pentru echipa pregatita de Otto Baric.
Bulgarii au inceput in forta jocul de pe 'Vasil Levski' din Sofia, Yovov trimitand in bara portii albaneze, cand trecusera doar patru minute de la primul fluier al suedezului Eriksson. Albanezii nu s-au cantonat in defensiva, asa cum s-au asteptat poate multi, ci au oferit o replica taioasa, Bogdani hartuind defensiva bulgara pe tot parcursul primei reprize.

Prima actiune mai legata a bulgarilor a aparut abia in minutul 29, cand Dede l-a blocat in ultimul moment pe Berbatov, pentru ca doua minute mai tarziu Stilian Petrov sa rateze din 6-7 metri.

In partea secund, bulgarii s-au aruncat in ofensiva, insa cea mai importanta faza le-a apartinut arbitrilor suedezi, care l-au semnalizat eronat in pozitie afara din joc pe Bogdani, acesta scapand regulamentar spre poarta lui Iankov (53).

Dupa minutul 60, aparitiile albanezilor in jumatatea bulgara au fost din ce in ce mai sporadice, jucatorii lui Stoichkov punand stapanire pe joc. Guralivul tehnician bulgar l-a aruncat in avanposturi si pe Valeri Bojinov, varful lui Juventus nereusind sa puna prea multe probleme la poarta lui Beqaj.

Goalkeeperul albanez a facut adevarate minuni in finalul meciului, respingand mai intai in corner torpila lui Yankov (81), pentru ca doua minute mai tarziu sa intervina precis la lovitura de cap a lui Tunchev. Finalul a consemnat un rezultat de egalitate pe deplin meritat de albanezi, in timp ce Stoichkov a parasit arena in mare graba, vizibil afectat de pierderea celor doua puncte.

Bulgaria:
Ivankov - Kisisev, Tunchev, Tomasic, Lucio - Yankov, S.Petrov, Peev, Yovov, Jankovic - Berbatov. Antrenor: Hristo Stoichkov.
Albania: Beqaj - Dallku, Dede, Beqiri, Curri - Lala, K.Duro, Haxhi, Cana, Berisha - Bogdani. Antrenor: Otto Baric.

Arbitri: Jonas Eriksson; Stefan Wittberg;Mathias Klasenius (Suedia)
Stadion: Vasil Levski (Sofia).

Onlinesport: Dumitru Stircu


Albania l-a dezumflat pe Stoichkov