Echipa Nationala

Victorie pentru Romania in Muntenegru. Tatarusanu a aparat un penalty!

Sursă foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial/

Nationala Romaniei a incheiat campania din Liga Natiunilor cu o victorie la Podgorica impotriva reprezentativei statului Muntenegru, scor 1-0 (1-0).

Unicul gol al mecilui disputat pe un teren ud si in conditii de ploaie a fost marcat de Tucudean in finalul primei reprizei.

Acesta a trimis in forta si portarul advers Petkovic a scapat mingea in poarta spre bucuria noastra. Un gol norocos, dar care a venit pe fondul unui joc ofensiv din Romania.

O echipa a Romaniei care in primele patru minute a ratat trei mari ocazii prin Tosca, Tucudean si Anton.

Minutul 20 a adus o alta ocazie la poarta gazdelor, Chipciu incercand sa-l surprinda pe portarul Petkovic cu un lob din interiorul careului. Acesta a respins in extremis peste poarta.

Deschiderea scorului s-a petrecut cu doua minute inaintea pauzei, iar Romania a intrat la cabine in postura de lidera a grupei, dupa ce Serbia si Lituania erau la egalitate, scor 0-0, in cealalta partida.

Dupa pauza tricolorii au cautat sa inchida jocul printr-un al doilea gol, dar Petkovic a aparat senzational sutul lui Keseru din minutul 60 si reluarea lui Chipciu de peste trei minute.

Penalty pentru gazde in minutul 70 la o imprudenta comisa de Sapunaru, care si-a impins fara balon un adversar, insa Tatarusanu a aparat lovitura executata de Jankovic si Romania a ramas la conducere pana la final. 

Caseta tehnica

Muntenegru: 1. Petkovic – 23. Marusic, 5. Kopitovic, 22. Simic, 7. Vesovic – 18. Kosovic, 20. Ivanic – 10. Jankovic, 9. Mugosa, 16. Jovovic – 11. Beciraj (cpt.). Selecţioner: Ljubisa Tumbakovic;

România: 12. Tătăruşanu – 6. Manea, 22. Săpunaru-cpt., 4. Moţi, 3. Toşca – 15. Anton, 23. Stanciu – 7. Chipciu, 10. Maxim, 13. Keşeru – 19. Ţucudean. Selecţioner: Cosmin Contra;

Partida este arbitrată de germanul Felix Zwayer.



Victorie pentru Romania in Muntenegru. Tatarusanu a aparat un penalty!