Echipa Nationala

Victorie amara pentru Romania cu Bosnia, 4-1. Am ramas ultimii in grupa si retrogradam in Liga C

Sursă foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial/

Romania si-a indeplinit obiectivul la partida cu Bosnia, o echipa care a venit la Bucuresti din postura de castigatoare a grupei din Liga Natiunilor, insa nu a fost de ajuns pentru a ramane in Liga B.

Finlanda a invins Muntenegru in deplasare, cu 2-0, astfel ca Romania chiar si cu cele trei puncte obtinute in meciul cu Bosnia n-a reusit sa evite retrogradarea in a treia liga valorica.

Pana la urma ne intoarcem acolo de unde am plecat si pana la urma unde momentan ne e locul, in a treia lume a fotbalului, urmand a da piept cu echipe precum Feroe, Bulgaria, Slovacia sau Letonia.

Am ajuns sa jucam in Liga B nu dupa vreo promovare pe teren, ci in urma unei reasezari de forte din partea UEFA dupa prima editie a Ligii Natiunilor, sa nu ne mintim singuri.

Dupa meciul cu Bosnia putem trage o singura concluzie pozitiva, am marcat de doua ori mai multe goluri decat o facusem in primele cinci meciuri si inchidem aceasta campanie doar cu minus doi la golaveraj.

Filmul meciului din Giulesti la care au asistat peste 12.693 de spectatori

Prima ocazie a meciului a apartinut oaspetilor, in minutul 17, la lovitura de cap a lui Kovačević peste poarta dintr-o centrare din corner.

Anterior acestei faze tricolorii au avut cateva actiuni promitatoare, cu Alibec varf de lance. La una dintre acestea atacantul nostru a cazut in tentativa de trecere pe langa Kovačević. S-a cerut penalty, insa arbitrul turc a indicat repunere din sase metri.

In minutul 34, Radu a avut o interventie decisiva la sutul lui Saric din marginea careului.

Romania a deschis scorul cu cinci minute inaintea pauzei prin Man. Un sut din interiorul careului invalidat intr-o prima faza de o semnalizare eronata de la margine pentru un offside inexistent. O eroare corectata de VAR.

Un minut mai tarziu Alibec a scapat singur cu portarul, dar a ales sa dribleze portarul si a ratat o sansa uriasa.

Am continuat sa atacam cu indarjire poarta adversa si Man a ratat dubla, in minutul 41, cu un sut din interiorul careului care s-a dus peste poarta.

In minutul 45, Stanciu a trimis o minge care s-a vrut sut si care a ajuns sub forma de centrare la Sorescu in centrul careului. Reluare a acestuia pe langa poarta dintr-o pozitie singur cu portarul!

Romania a facut pasul inapoi in debutul partii secunde si Bosnia a ratat egalarea in minutul 58 prin Saničanin. Fara marcaj in careul nostru la o centrare din corner, stoperul bosniac a reluat cu capul pe langa poarta.

In minutul 73, Romania a marcat golul de 2-0 prin Puscas, jucator intrat de putine minute in teren. Acesta a inscris cu un sut la coltul scurt din centrarea lui Bancu.

Bosnia a redus rapid din diferenta prin Dzeko, jucator intrat in partea secunda. Bosniacii au adus in careul nostru cinci jucatori si Dzeko a marcat cu capul de langa Rus.

Tricolorii au reactionat imediat si am marcat pentru 3-1 prin Ratiu. Urcat in ofensiva, fundasul nostru dreapta a pus latul la un sut al lui Bancu din stanga.

Puscas si-a trecut in cont dubla, in minutul 86, cu un sut fulgerator din marginea careului la mingea intoarsa de Camora.

Caseta tehnica

Romania: 1. Radu – 2. Raţiu, 17. Rus (5. Nedelcearu ’83), 15. Burcă, 11. Bancu – 10. Stanciu-cpt., 18. Marin (6. Băluţă ’64), 22. Olaru – 20. Man (23. Cordea ’64), 7. Alibec (9. Puşcaş ’64), 13. Sorescu (3. Camora ’56). Selecţioner: Edward Iordănescu

Bosnia-Hertegovina: 1. Vasilj – 3. Šerbečić, 18. Kovačević (6. Saničanin ’25), 16. Miličević (15. Duljević ’46), 2. Ćivić (5. Kolašinac ’61) – 19. Šarić (11. Džeko ’71), 13. Cimirot (8. Danilović ’46), 10. Gojak – 21. Dedić, 9. Prevljak-cpt., 23. Demirović. Selecţioner: Ivaylo Petev

Partida a fost arbitrată de turcul Halil Umut Meler, ajutat de asistenţii Cevdet Komurcuoglu şi Ibrahim Caglar Uyarcan.



Victorie amara pentru Romania cu Bosnia, 4-1. Am ramas ultimii in grupa si retrogradam in Liga C