Echipa Nationala

Gica Popescu va coordona tot ce tine de organizarea EURO 2020 in Romania

Fostul mare international Gica Popescu a acceptat propunerea Guvernului Romaniei de a coordona echipa care se implica in tot ce inseamna organizarea EURO 2020 la Bucuresti.

Anuntul a fost facut, joi seara, de premierul Mihai Tudose in emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3.

“Avem nevoie de un om de fotbal, un cunoscator al fenomenului, un om care sa stie cate munchii are mingea si cate laturi are terenul. De asemenea, aveam nevoie de un om care sa cunoasca unde e UEFA, sa cunoasca oameni de acolo si cei de acolo sa-l cunoasca pe el. Prima discutie am avut-o in decembrie, ne-a cerut dosarul sa-l studieze, dosar care n-are decat 30 cm grosime, si a spus ca ne da un raspuns doar cand va sti sigur despre ce e vorba si in ce se baga”, a spus Tudose.

“Astazi (n.r. - miercuri) ne-a oferit raspunsul si este unul pozitiv. A acceptat propunerea noastra si sunt convins ca ne va ajuta. L-am ales pe Gica Popescu pentru Romania, sa ne ajutam noi pe noi si sa nu ne facem de ras. Cand au venit la Guvern (n.r. - Popescu si Gica Hagi) i-am vazut ca erau timorati. Le-am spus sa nu mai fie ca suntem oameni normali si ca noi ar trebui sa fim timorati in fata performantelor realizate de ei. De noi nu stiu cati oameni au auzit prin lume, dar de ei cu siguranta au auzit multi”, a adaugat premierul Romaniei.

Cu alte cuvinte, dupa spusele lui Tudose, Gica Popescu este noul consilier pe probleme de sport pe langa primul ministru cu atributii directe in coordonarea dosarului ce tine de organizarea la Bucuresti a celor patru meciuri de la EURO 2020, trei din faza grupelor si a unei partide din optimi.

In urmatorii doi ani patru arene sportive, stadioanele Ghencea, Stefan cel Mare, Giulesti si Arcul de Triumf, vor intra intr-un amplu proces de reconstructie/modernizare, urmand a fi aduse imbunatatiri la tot ceea ce inseamna transport in comun si mobilitate urbana.



Gica Popescu va coordona tot ce tine de organizarea EURO 2020 in Romania