Echipa Nationala

UEFA a decis sistemul de calificare la Cupa Mondiala din Qatar 2022. Vesti proaste pentru nationala Romaniei

Ajunsa in a patra urna valorica din cauza rezultatelor slabe si foarte slabe din ultimii ani, Romania priveste de departe la turneul final al Cupei Mondiale din Qatar 2022.

Comitetul Executiv al UEFA intrunit in sedinta de lucru tocmai a decis formatul calificarilor europene pentru urmatoarea editie a Cupei Mondiale.

Cele 55 de nationale europene care intra in preliminarii vor fi impartite in cinci grupe de cate cinci echipe si alte cinci grupe de cate sase echipe.

Europa va avea 13 locuri la turneul final din 2022, astfel ca intr-o prima faza se califica cele zece castigatoare de grupa.

Cum Romania va fi in a patra urna la tragerea la sorti, ne si imaginam cam cum arata in acest moment sansele noastre de calificare la primul Mondial dupa Franta 98.

Pentru ultimele trei locuri disponibile din Europa se va organiza un playoff intre cele zece echipe clasate pe locul secund in grupele preliminare si cele mai bune doua nationale din Nations League necalificate direct la Cupa Mondiala.

Preliminariile europene pentru CM 2022 se vor desfasura intre martie si noiembrie 2021.

Asadar, editia viitoare a Nations League care se va disputa in toamna lui 2020 capata si ea o noua greutate.

Vor exista doua runde de baraj intre cele 12 formatii intrate in playoff, cu meciuri directe eliminatorii, castigatoarele celor trei finale urmand a merge in Qatar 2022 la turneul final.

Meciurile de baraj se joaca in martie 2022.

In ultimii ani Romania a fost cel mai aproape sa joace la o Cupa Mondiala in Brazilia 2014, atunci cand am pierdut barajul cu Grecia.

La precedentele preliminarii pentru Mondial n-am emis nicio pretentie intr-o grupa cu Polonia, Danemarca si Muntenegru.



UEFA a decis sistemul de calificare la Cupa Mondiala din Qatar 2022. Vesti proaste pentru nationala Romaniei