Echipa Nationala

Trofeul EURO 2020 ajunge la Bucuresti

Sursă foto: frf.ro

Trofeul Henri Delaunay, ce va fi decernat câștigătoarei Turneului Final UEFA EURO 2020, va fi expus la Arena Națională din București vineri, 15 martie 2019, începând cu ora 13:00.

Accesul publicului este liber, fanii fotbalului având posibilitatea să se fotografieze alături de cupa originală, din argint masiv.

Primii 2020 de vizitatori vor primi un bilet de tombolă, iar a doua zi, prin tragere la sorți, vor fi desemnați 11 câștigători care vor primi câte un tricou al Naționalei semnat de ambasadorii EURO 2020 la București, anunta FRF pe site-ul oficial.

Trofeul Henri Delaunay, acordat câștigătoarei Campionatului European de fotbal, poartă numele primului Secretar General al UEFA, care a avut ideea organizării unei astfel de competiții continentale.

Pentru turneul din 2008 a fost realizată o nouă versiune a cupei, mai impozantă, întrucât vechiul trofeu intrase deja în umbra altor trofee ale UEFA din zona competițiilor de club continentale. Noua cupă Delaunay este din argint masiv, în greutate de 8 kilograme și cu o înălțime de 60 centimetri, cu 2 kilograme mai mult decât vechiul trofeu și cu 18 centimetri mai înaltă. Soclul de marmură a fost înlocuit cu unul mai mare de argint, iar numele câștigătoarelor sunt acum gravate pe spatele trofeului.



Trofeul EURO 2020 ajunge la Bucuresti