Echipa Nationala

Trofeul EURO 2020 a fost prezentat la Bucuresti (Galerie Foto)

Sursă foto: ONLINESPORT.ro

Iubitorii fotbalului au avut ocazia, vineri dupa-amiaza, sa vada expus la Arena Nationala Trofeul Henri Delaunay, care va fi decernat câștigătoarei Turneului Final UEFA EURO 2020.

Fanii prezenti la Arena Nationala s-au fotografiat cu trofeul aflat la intrarea VIP, iar primii 2020 de vizitatori au primit cate un bilet pentru o tombola organizata de FRF.

Sambata, 16 martie, printr-o tragere la sorti digitala vor fi desemnati 11 castigatori, care vor primi cate un tricou al echipei nationale a Romaniei.

UPDATE: Trofeul va fi expus si sambata in Mega Mall, centrul comercial aflat in imediata vecinatate a Arenei Nationale in intervalul orar 10-22.

Trofeul Henri Delaunay, acordat câștigătoarei Campionatului European de fotbal, poartă numele primului Secretar General al UEFA, care a avut ideea organizării unei astfel de competiții continentale. Din păcate, Henri Delaunay a murit în 1955, cu 5 ani înainte să-și vadă proiectul pus în practică. Fiul său Pierre a fost desemnat să creeze trofeul care să fie oferit învingătorilor, cu dreptul de a-l păstra timp de 4 ani, până la următoarea ediție a Campionatului European.

Pentru turneul din 2008 a fost realizată o nouă versiune a cupei, mai impozantă, întrucât vechiul trofeu intrase deja în umbra altor trofee ale UEFA din zona competițiilor de club continentale. Noua cupă Delaunay este din argint masiv, în greutate de 8 kilograme și cu o înălțime de 60 centimetri, cu 2 kilograme mai mult decât vechiul trofeu și cu 18 centimetri mai înaltă. Soclul de marmură a fost înlocuit cu unul mai mare de argint, iar numele câștigătoarelor sunt acum gravate pe spatele trofeului.

Va prezentam mai jos cateva imagini surprinse de reporterul Onlinesport.ro la Arena Nationala:Trofeul EURO 2020 a fost prezentat la Bucuresti (Galerie Foto)