Echipa Nationala

Totul despre Romania - Finlanda. Revenire sau dezastru

Sursă foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial/

Romania primeste vizita Finlandei, liderul grupei din Liga Natiunilor, sambata seara, de la 21:45, pe noua arena din Giulesti.

Cotele oferite de FORTUNA
Romania - 2.35 | Egal - 3.10 | Finlanda - 3.40

Tricolorii revin pe Giulesti dupa 11 ani. Ultima oara am invins Bosnia-Hertegovina, cu 3-0, in 3 iunie 2011 intr-o partida din preliminariile Campionatului European cu Razvan Lucescu pe banca.

Romania si Finlanda s-au intalnit de 11 ori pana acum. Niciodata nu am pierdut in fata scandinavilor. De opt ori am castigat si alte trei meciuri s-au incheiat la egalitate.

Ultima oara tricolorii au castigat cu 2-0 pe 5 iunie 2018 intr-un amical. Manea si Deac marcau in partida disputata atunci pe arena Ilie Oana din Ploiesti.

Romania are parte de un debut foarte slab de campanie in Liga Natiunilor, cu infrangeri in Muntenegru (0-2) si Bosnia-Hertegovina (0-1).

De cealalta parte, Finlanda a obtinut patru puncte in primele doua meciuri, dupa 1-1 cu Bosnia-Hertegovina si 2-0 cu Muntenegru.

Finlanda a crescut vizibil ca performanta in ultimii ani, totul culminand cu prima participare din istorie la un turneu final, EURO 2020.

Romania a obtinut trei victorii in ultimele cinci meciuri disputate pe teren propriu.

In schimb, Finlanda a scos un egal si trei victorii in ultimele cinci deplasare.

In zece din ultimele 12 meciuri ale Romaniei s-au marcat maxim doua goluri.

O medie pe care o regasim si in ultimele cinci confruntari directe. Asadar sa nu ne asteptam la prea multe goluri in meciul de sambata seara.

Echipele probabile

Romania: Nita; Rus, Burca, Chiriches; Manea, R.Marin, M.Marin, Camora; Cicaldau, Ivan; Puscas.

Finlanda: Hradecky; Vaisanen, Ivanov, Jensen; Granlund, Lingman, Kamara, Niskanen; Lod, Pohjanpalo, Pukki.



Totul despre Romania - Finlanda. Revenire sau dezastru