Echipa Nationala

Totul despre meciul nationalei de tineret cu Ungaria. N-am mai pierdut contra lor din 1981!

Sursă foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Confruntarile dintre Romania si Ungaria au o incarcatura speciala indiferent de locul si momentul desfasurarii. Disputa de sambata seara are o importanta si mai mare, fiind o intalnire la un turneu final in care adversarii nostri isi joaca ultima sansa pentru iesirea din faza grupelor. Meciul Romania - Ungaria este LIVETEXT aici.

Romania are o cota de 1.80 pentru victoria cu Ungaria

Ungaria a pierdut categoric primul meci din Grupa A, scor 0-3 in fata Germaniei, echipa care ne-a eliminat pe noi in semifinalele Campionatului European din 2019.

Romania a remizat cu Olanda (1-1) la capatul unui meci in care am avut o posesie inferioara adversarului, dar o partida pe care o puteam castiga daca ne raportam la numarul ocaziilor.

Romania va juca in albastru cu Ungaria la tineret! Un echipament pe care nu l-am mai folosit de ani buni

“Am fost foarte bine organizati, dar n-am reusit sa tinem de minge. Sper sa jucam mai bine sambata”, au fost cuvintele lui Zoltan Gera, selectionerul Ungariei, inaintea partidei cu Romania.

Adrian Mutu considera duelul cu Ungaria un derby si spune ca jucatorii nostri sunt mai valorosi.

“Sunt sigur ca Ungaria va juca cu multa ambitie, asa cum vom face si noi, si sper sa castigam. Vom vedea o alta Ungarie pe teren, mult mai ambitioasa si dornica sa domine meciul. La nivel de nationala este un derby.Cred ca noi avem o echipa mai valoroasa si mai cred ca baietii sunt constienti de asta”, a spus Mutu intr-o conferinta de presa.

Pentru Ungaria meciul de la Budapesta (ora 19:00) este unul de totul sau nimic. O noua infrangere ar echivala cu eliminarea din competitie inaintea ultimei etape.

Romania, in schimb, ar face un pas urias spre calificarea in sferturile de finala, in eventualitatea unui succes cu Ungaria.

Intalniri directe

Un adversar pe care l-am invins de sase ori in cele opt confruntari la nivelul echipelor de tineret (golaveraj 16-9).

Ultima oara am intalnit Ungaria in 2001 si am castigat ambele confruntari: 1-0 la Bucuresti (gol Sinmartean) si 3-1 la Kecskemet (Cernat si Bratu cu o dubla).

Ungaria a invins Romania la prima intalnire de U21, pe 25 octombrie 1978, scor 1-0 la Szeged. O infrangere pe care am razbunat-o in returul din 1979, cand le-am administrat un 4-0 la Bucuresti.

A doua victorie a Ungariei in meciurile cu Romania a fost obtinuta in 12 mai 1981 la Bekescsaba, scor 4-2. Al doilea gol al nostru a fost marcat de regretatul Michael Klein, in minutul 88.

Romania a invins Ungaria la Budapesta in 13 octombrie 1988, cu 2-1, goluri marcate de Alin Stoica si Daniel Pancu. In lotul Romaniei pentru acea disputa s-a regasit si Adrian Mutu, actualul selectioner al Romaniei U21.

Toate cele opt intalniri de pana acum au fost disputate la nivel oficial in preliminarii pentru Campionatul European.

Mutu vs Gera

Adrian Mutu (42 ani) a intalnit de doua ori Ungaria cu prima reprezentativa a Romaniei (2-0 in 2001 pentru calificarea la Cupa Mondiala si 2-2 in martie 2013 in preliminariile pentru turneul final din Brazilia 2014).

Zsoltan Gera (41 ani) a jucat impotriva Romaniei de asemenea in doua randuri, 0-1 intr-un amical la Budapesta in 2009 si la un 1-1 consemnat la Bucuresti in 2014, in preliminariile pentru EURO 2016.

Cel mai periculos jucator al Ungariei la ora actuala este Bence Biro (22 ani), un atacant de la MTK Budapesta, cu 11 meciuri si patru goluri la U21. Acesta a intrat in minutul 60 al meciului cu Germania din prima etapa.

Partida gazduita de acelasi Új Bozsik Stadion din Budapesta va fi arbitrata de o brigada din Belgia, cu Lawrence Visser la centru.



Totul despre meciul nationalei de tineret cu Ungaria. N-am mai pierdut contra lor din 1981!