Echipa Nationala

Totul despre Irlanda de Nord – Romania

Sursă foto: twitter.com/hai_romania

Parcursul Romaniei in Liga Natiunilor 2020 se opreste la Belfast, acolo unde nici macar Generatia de Aur n-a reusit sa castige.

Vedeti aici cotele oferite de BETANO pentru meciul Irlanda de Nord - Romania

Singurul rezultat pozitiv pe care tricolorii l-au obtinut in istorie pe terenul Irlandei de Nord este un 0-0 in preliminariile pentru EURO 2016, turneu final la care participam fara prea multa glorie.

In tur, pe Arena Nationala, Irlanda de Nord ne-a stricat din nou calculele, la fel cu o facuse si in 1985.

Romania a condus cu 1-0 si s-a vazut egalata pe final de meci dupa o faza in care am platit din nou tribut apararii deficitare.

Ne-am revenit ulterior cu o victorie in Austria care ne-a facut mai mult rau decat bine in perspectiva barajului cu Islanda.

Pentru Romania a urmat octombrie negru, cu trei infrangeri la rand (1-2 in Islanda, 0-4 in Norvegia si 0-1 cu Austria pe teren propriu).

Ne-am reincalzit motoarele in amicalul cu Belarus (5-3), partida in care am condus cu 4-0 la pauza si am avut chiar 5-0 in debutul mitanului secund.

Cum partida contra Norvegiei a fost anulata, pentru tricolori n-a mai ramas decat acest meci din Irlanda de Nord.

Avem nevoie de victorie pentru a evita retrogradarea in Liga C si avem victorie de victorie pentru a spera in continuare la o prezenta in a doua urna valorica la tragerea la sorti pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2022.

Meciul de la Belfast va fi arbitrat de elvetianul Sandro Scharer, un arbitru de 32 de ani, mai tanar decat selectionerul Mirel Radoi sau portarul Ciprian Tatarusanu.

Acesta a mai fluierat Romania in meciul cu Kazahstan (3-1), de asemenea din Liga Natiunilor.

FRF a primit acceptul UEFA pentru ca jucatorii nationalei sa poarte banderole negre pe brat la meciul de miercuri seara in semn de doliu pentru victimele incendiului de la sectia ATI a spitalului din Piatra Neamt.

Irlanda de Nord - Romania, rezultate directe pe terenul britanicilor:

3-2 (in 1984) - calificari pentru CM 86
2-0 (in 1994) - amical
0-0 (in 2015) - calificari pentru EURO 2016.

Doua victorii a obtinut Romania in fata Irlandei de Nord cu acelasi scor 2-0, ambele pe teren propriu, intr-un amical disputat in 2006 si intr-o partida din preliminariile EURO 2016, in 2015.



Totul despre Irlanda de Nord – Romania