Echipa Nationala

Totalitarismul UEFA: Romania risca amenda si suspendarea terenului pentru scandari "rasiste"

Sursă foto: https://twitter.com/ultrastyle01

Nationala Romaniei risca sa fie din nou pedepsita de UEFA din cauza suporterilor pentru un asa numit comportament rasist.

Tortele si fumigenele folosite de fani in debutul meciului cu Serbia de pe Arena Nationala n-au fost pe placul oficialilor de la UEFA, acestia deschizand o procedura disciplinara in acest sens.

Pe langa acestea in raportul de joc au fost consemnate si bannerele, respectiv mesajele interpretate de forul continental ca "rasiste".

Suporterii romani au afisat in debutul partii secunde un mesaj cu trimitere la referendumul care a avut loc in 6 si 7 octombrie pentru modificarea Constitutiei in sensul definirii casatoriei ca uniune intre un barbat si o femeie.

Referendum care a fost invalidat din lipsa de cvorum, dar pe care suporterii din Romania l-au sustinut la unison cu mesajul "Suporterii din prima linie spune DA pentru familie".

Primul mesaj a aparut la Vilnius in timpul meciului cu Lituania: "20% romania, 80%BOIcoti".

Apoi la partida cu Serbia grupul "Camarazii" a fost si mai transant: "Popor ingrat, idiot, manipulat / Prin boicot copiii ti-ai tradat!".

La acelasi meci de pe Arena Nationala o parte a suporterilor, mai precis Peluza Sud Steaua, a scandat "Serbia, Kosovo, Serbia, Kosovo", cu trimitere la problema sensibila a separarii provinciei Kosovo de Serbia.

Un alt mesaj afisat la meciul Romania - Serbia a vizat problema spinoasa a refugiatilor: "Un refugiat=Un atentat / Marxismul devine acceptat".

Romania se numara printre statele care nu recunosc autonomia si autoproclamata independenta a Kosovo.

La inceputul Ligii Natiunilor nationala Romaniei a fost obligata sa dispute primul meci cu portile inchise.



Totalitarismul UEFA: Romania risca amenda si suspendarea terenului pentru scandari "rasiste"