Echipa Nationala

Romania in inferioritate numerica la capitolul suporteri! Pericol de suspendare cu Norvegia si Suedia

Meciul cu Spania a aratat ca in continuare suferim la capitolul mentalitate si cand spunem asta ne gandim la cele trei momente in care o parte a publicului, nucleul dur al suporterilor nationalei, a picat examenul.

Scriam inaintea meciului cu Spania ca la Bucuresti a venit si celebrul Manolo, seful de galerie al ibericilor.

Cu celebra-i basca pe cap, acesta a dat tonul in stilul caracteristic celor cativa zeci de spanioli veniti pana la Bucuresti.

Rareori s-a auzit Manolo de vacarmul creat de ai nostri ca brazii, numai ca brazii s-au frant singuri in trei ocazii la aceasta partida.

Momentul de reculegere

Intelegem ca exista o mentalitate ”ultras” si ca aceasta trebuie exprimata prin sustinerea patimasa a favoritilor, dar nu putem intelege cum acesti suporteri au ales sa nu respecte un moment de reculegere tinut pentu pierderea suferita de fostul selectioner spaniol Luis Enrique. Torte aprinse si fumigene cand tacerea era cea mai buna forma de exprimare. Cea mai mare parte a publicului i-a taxat pe ultrasii de la peluza cu fluieraturi. Oricum, jenant momentul!

Intrarea pe teren

Dupa golul de 1-2 marcat de Florin Andone, doi berbeci au spart zidul viu de stewarzi care cel mai probabil visau cu ochii deschisi in acele momente si au patruns pe teren. Au vrut sa le arate spaniolilor ca si noi avem potentiali Jimmy Jump. Pentru unul dintre aventurieri escapada s-a incheiat brusc si cu ceva stele verzi in cap, dupa ce a fost tamponat serios de un om de ordine mare cat o zi de post.

Bataia de la final

Dupa ce i-au chemat pe jucatori la salut si au scandat cu acestia, suporterii de la peluza s-au incaierat cu stewarzii. Probabil ce va polite de platit din partea unora si altor dupa episodul relatat mai sus, oamenii de ordine fiind serios urecheati ca au permis intrarea celor doi pe teren.

Dupa toate aceste incidente riscam sa jucam fara spectatori urmatoarele meciuri din preliminarii, cu Norvegia si Suedia, tocmai meciurile decisive pentru calificarea la EURO 2020.

Doi dintre tricolori chiar au reactionat pe aceasta tema:

”Probabil că vom juca fără spectatori, că unii nu înţeleg că noi avem de suferit din cauza atitudinii lor” (Ciprian Tatarusanu).

”Sper să jucăm cu suporteri pentru că după incidentele de astăzi nu ştim exact dacă ne vor suspenda stadionul” (Razvan Marin).



Romania in inferioritate numerica la capitolul suporteri! Pericol de suspendare cu Norvegia si Suedia