Echipa Nationala

Romania egalata dramatic de Norvegia in prelungiri. Am ratat sansa locului doi in grupa

Romania a termina la egalitate cu Norvegia, scor 1-1, marti seara, intr-un meci din preliminariile EURO 2020 disputat pe Arena Nationala in prezenta a aproape 30.000 de copii.

Prima ocazie a meciului a apartinut Norvegiei si a venit in minutul 12, cand Odegaard l-a intins pe Tatarusanu cu un sut din afara careului.

Norvegia a continuat sa preseze si doua minute mai tarziu mingea s-a plimbat agonizant prin careul nostru. In cele din urma Benzar a respins in corner.

Replica Romaniei nu a intarziat sa apara si in minutul 15 Mitrita a patruns vijelios in careul advers, fara a gasi insa poarta.

La faza imediat urmatoare Stanciu a trimis primul sut al Romaniei pe cadrul portii lui Jarstein.

Din nou pericol la poarta noastra in minutul 30 dupa o faza fixa de pe dreapta in directia de atac a oaspetilor. Tatarusanu a reusit sa blocheze in doi timpi.

Record: 29.854 spectatori copii pe Arena Nationala

Cea mai mare ocazie a Romaniei intr-o prima repriza cu fotbal modest din partea tricolorilor i-a apartinut lui Mitrita in chiar minutul 45. Patrundere personala si sut pe poarta blocat in extremis de portarul norvegian.

Cosmin Contra a pastra aceeasi formula si in partea secunda, iar in minutul 51 Mitrita l-a gasit ideal in careu pe Deac. Acesta a obtinut lovitura de la 11 metri.

Puscas si-a asumat executia si a ratat sau, altfel spus, portarul norvegian Jarstein a reusit sa blocheze. O sansa uriasa ratata de tricolori presati si de rezultatul din Suedia, unde nordicii deschisesera scorul in fata Spaniei.

Stanciu a iesit la rampa pentru prima data in minutul 57 cu o patrundere in zona centrala din pasa lui Mitrita. Sut pe poarta blocat de portarul Jarstein.

Deschiderea scorului s-a produs in cele din urma in minutul 61 dupa o faza superba creata suta la suta de Mitrita. Totul a pornit de la o recuperare a acestuia in jumatatea adversa, apoi Mitrita a patruns din dreapta in centru si a marcat cu un stang la coltul lung.

Mare ocazie de 2-0 pentru Romania in minutul 65 cand transversala a ocrotit Norvegia.

Romania a incercat sa tina de rezultat pana la final dar in al doilea din cele sase minute suplimentare aratata de brigada scotiana am primit gol.

Centrare din flancul drept si Sorloth s-a inaltat intre aparatorii nostri marcand cu capul pentru 1-1. 

O faza pe care norvegienii au repetat-o indelung la antrenamentul oficial de pe Arena Nationala, dar se pare ca nimeni nu i-a luat in seama pentru a-i bloca la astfel de faze pe jocul aerian.

Romania a incercat sa dea lovitura cu ultimele zvacniri ofensive, dar Andone s-a dovedit total neinspirat la finalizare, iar Stanciu fara vlaga pentru a misca tabela in favoarea noastra.

Un egal prin care ne complicam situatia in grupa, mai ales ca puteam trece in fata Suediei, egalata de Spania in minutul 90+2.

Suntem obligati sa invingem Suedia acasa in 15 noiembrie si trei zile mai tarziu sa plecam neinvinsi din Spania pentru a prinde un loc la EURO 2020 din aceasta grupa de calificare.

Caseta tehnica

România: Tătăruşanu - Benzar, Nedelcearu, Rus, Bancu - Anton (Bordeianu '84), R. Marin - Deac, Stanciu, Mitriţă (Nistor '79) - Puşcaş (Andone '63). Antrenor Cosmin Contra;

Norvegia: Jarstein - Elabdellaoui, Hovland, Ajer, Aleesami - Johansen (Sorloth '46), Berge, Henriksen (Normann '81), Selnaes (Johnsen '67) - King, Odegaard. Antrenor Lars Lagerback.

Cartonaşe galbene: Benzar '42, Nistor '80.

Arbitri: Bobby Madden - David Roome şi Sean Carr - Nicolas Walsh (Scoţia).



Romania egalata dramatic de Norvegia in prelungiri. Am ratat sansa locului doi in grupa