Echipa Nationala

Romania, victorie convingatoare cu Lituania in Liga Natiunilor

Sursă foto: twitter.com/hai_romania

In pofida absentei spectatorilor, nationala Romaniei a obtinut prima victorie pe teren propriu in actuala campanie din Liga Natiunilor, un 3-0 cu Lituania care ne urca pe pozitia secunda a clasamentului.

Cosmin Contra a trimis in teren o formula super ofensiva, cu doi atacanti dupa foarte mult timp in primul 11 al Romaniei, iar tricolorii au modificat rapid tabela dupa doar sapte minute.

Chipciu a patruns in careu si i-a intors pe fundasii lituanieni pe toate partile, pasandu-i apoi in 7-8 metri lui Puscas, iar jucatorul adus de la nationala de tineret a marcat cu latul primul sau gol in prima reprezentativa la doar a treia convocare.

Mare ocazie pentru Romania in minutul 14 la sutul lui Maxim care a intalnit bara, pentru ca in minutul 30 Stanciu sa-l intinda serios pe portarul lituanian cu un sut din afara careului.

Romania si-a asigurat linistea prin golul lui Keseru marcat la trei minute dupa pauza, o executie simpla din fata portii la o minge sutata de Stanciu din lateral stanga si respinsa in fata de portar.

Stanciu avea sa-si treaca si el numele pe lista marcatorilor cu o super executie din lovitura libera in minutul 66, un sut pe coltul scurt care l-a surprins pe portarul Šetkus.

Convocat in premiera la nationala mare a Romaniei, Ianis Hagi a debutat in minutul 68 fiind introdus in locul lui Keseru.

Oaspetii au incheiat partida in inferioritate dupa ce Novikovas a primit al doilea cartonas galben in minutul 88.

Caseta tehnica

România: 12. Tătăruşanu – 2. Benzar, 22. Săpunaru-cpt., 4. Moţi, 11. Bancu – 15. Anton, 23. Stanciu – 7. Chipciu, 10. Maxim, 13. Keşeru – 9. Puşcaş. Selecţioner: Cosmin Contra.

Lituania: 16. Setkus – 8. Vaitkunas, 4. Girdvainis, 7. Zulpa, 23. Baravykas – 13. Simkus, 18. Vorobjovas – 15. Petravicius, 20. Sirgedas, 11. Novikovas – 22. Cernych. Selecţioner: Edgaras Jankauskas.

Italianul Marco Guida a arbitrat meciul la centru.



Romania, victorie convingatoare cu Lituania in Liga Natiunilor