Echipa Nationala

Romania - Ungaria 2-1 la Campionatul European de tineret. Revenire fabuloasa de la 0-1 si impotriva unui arbitraj ostil

Sursă foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial/

Nationala de tineret a Romaniei a invins Ungaria, cu 2-1 (0-0), intr-un meci disputat la Budapesta, in Grupa A la Campionatul European U21. O partida in care arbitrajul Lawrence Visser a fost unul extrem de ostil. In superioritate numerica din minutul 42, Romania s-a vazut condusa, dar tricolorii au intors rezultatul prin Matan si Pascanu. Romania acumuleaza 4 puncte si ramane in cursa pentru calificarea in sferturile de finala.

Prima ocazie a meciului de la Budapesta a apartinut Ungariei, in minutul 8, la sutul lui Bolla din afara careului. Mingea a fost respinsa cu o mana de Vlad peste poarta.

Un inceput taios de partida, cu trei galbene in primele sase minute. Doua in tabara noastra, iar unul dintre ele a fost incasat de capitanul Marin, jucator care va fi suspendat in meciul urmator cu Germania.

Romania si-a aratat coltii in minutul 14 prin Morutan, jucator a carui lovitura de cap din centrarea lui Boboc a trecut putin pe langa poarta Ungariei.

In minutul 24 Matan a patruns in viteza si a fost oprit de Mocsi prin fault la limita careului. Morutan si-a asumat executia si a trimis peste poarta. O sansa importanta ratata de Romania.

Vlad ne-a salvat inca o data, in minutul 31, la sutul trimis de Mezei dintr-o lovitura libera. Mingea cauta vinclul.

Romania a ratat cea mai mare ocazie in minutul 41 prin Boboc. Sutul acestuia din afara careului, zona centrala, s-a dus putin peste poarta.

Un minut mai tarziu arbitrul belgian l-a eliminat pe Szoke pentru cumul de cartonase galbene.

O prima repriza in care centralul Lawrence Visser a acordat sapte galbene si un rosu. Cinci dintre galbene au fost incasate de echipa Ungariei.

Faza controversata judecata in defavoarea echipei noastre in minutul 51. Ciobanu a fost faultat evident in suprafata de pedeapsa, dar in absenta VAR-ului arbitrul belgian a acordat doar repunere din sase metri.

Si pentru ca tacamul sa fie complet, Ungaria ne-a dat gol sase minute mai tarziu prin Csonka la capatul unui contraatac pornit de la un fault asupra lui Harut nesanctionat de arbitru.

Matan si Pascanu ne-au adus de la agonie la extaz

Romania a luat cu asalt careul advers si egalarea a venit din piciorul lui Matan dupa o faza in care parca am fost Barcelona dupa frecventa paselor.

Am continuat sa atacam in cautarea golului doi, dar Olaru si Matan au ratat ocazii importante pe fondul unei dominari totale.

Golul victoriei a fost marcat de fundasul Pascanu dupa o faza fixa de la coltul terenului in minutul 87.

Finalul a fost unul interzis cardiacilor, cu mari ocazii la ambele porti.

Vlad a blocat providental cu o mana un sut din afara careului in prelungiri, pentru ca la faza imediat urmatoare Adi Petre sa traga direct in portar dupa o patrundere personala in dreapta.

S-a incheiat in cele din urma 2-1 pentru Romania si acumulam 4 puncte dupa doua meciuri. Ramanem cu sanse reale de calificare in sferturi.

Ungaria este matematic eliminata dupa doua infrangeri la rand.

Caseta tehnica

Ungaria: Bese – Bolla, Balogh, Mocsi, Deutsch (Bukta ’89) – Csonka, Mezei (Kata ’67) – Skribek (Barany ’51), Szendrei, Kiss (Tamas ’67) – Szoke. Selecţioner: Zoltan Gera.

România: Vlad – Haruţ, Ciobotariu, Paşcanu – Boboc, Olaru, Marin, Ciobanu, Moruţan (Petre ’61) – Ganea (Oct. Popescu ’86), Măţan (Itu ’89). Selecţioner: Adrian Mutu.

Cartonaşe galbene: Szoke ‘6, ’43, Kiss ’13, Mocsi ’23, Csonka ’45, Deutsch ‘52 / Ciobotariu ‘5, Marin ‘7, Paşcanu ’57, Ganea ‘80

Cartonaş roşu: Szoke ‘43.



Romania - Ungaria 2-1 la Campionatul European de tineret. Revenire fabuloasa de la 0-1 si impotriva unui arbitraj ostil