Echipa Nationala

Romania, trezeste-te! Victorie chinuita cu Malta si EURO 2020 fuge de noi

Sursă foto: https://twitter.com/hai_romania/

Nationala Romaniei a dezamagit crunt, duminica seara, in meciul cu modesta Malta, echipa de care am trecut la limita, scor 1-0 (0-0).

Asa am trait Romania - Malta 1-0

Romania s-a chinuit teribil pentru o victorie scurta cu Malta, partida la care am fi trebuit in mod normal sa ne rotunjim serios golaverajul.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Puscas in minutul 46 cu o lovitura de cap la coltul scurt dupa o centrare din corner.

Un gol care a salvat onoarea nationalei Romaniei care in minutele de final a aparat aproape cu dintii fragilul rezultat.

Maltezii ne-au simtit slabiciunea din teren si au sperat indreptatit la mai mult. Chiar au trimis mingea in poarta, insa un fanion de la margine ne-a salvat de penibil.

Si Romania a avut un gol anulat in prima repriza pentru un offside la Andone, dupa ce Marin gasise drumul spre poarta.

Una peste alta, Romania ajunge la zece puncte si ramane in cartile pentru o calificare la EURO 2020 din care momentan dupa ceea ce jucam nu stim ce roade vom obtine.

Pana la EURO 2020 mai e mult si toamna se anunta una complicata, a doua ”finala” de care vorbea selectionerul Contra fiind cea din Insulele Feroe, unde la ultimele doua vizite n-am putea spune ca am defilat.

Romania n-a inceput rau meciul, ratand doua ocazii mari in primul sfert de ora. Andone a ramas de doua ori singur cu portarul si l-a facut mare pe Bonello.

Acesta din urma a prins curaj in fata ratarilor echipei noastre si a inceput sa traga de timp, primind singurul cartonas galben al meciului in chiar prima repriza.

Malta ne-a dat mari emotii in minutul 28, cand Corbolan a ramas singur in sase metri si doar interventia lui Tatarusanu a mentinut tabela nemodificata.

In partea secunda, exceptand golul lui Puscas de 1-0, Romania a macinat in gol si n-am mai avut nicio faza notabila de gol.

Caseta tehnica

România: Tătăruşanu – Chipciu, Rus, Chiricheş, Ştefan – Cicâldău, Marin (Stanciu ’59), Bordeianu, I. Hagi (Grozav ’72) – Andone, Puşcaş (Keşeru ’77). Selecţioner: Cosmin Contra.

Malta: Bonello – Borg, Agius, Z. Muscat – Corbolan, Vella (Grech ’86), R. Muscat, Gambin (Zerafa ’81), Mbong – Farrugia, Nwoko (Effiong ’72). Selecţioner: Raymond Farrugia.

Cartonaş galben: / Bonello ‘42.



Romania, trezeste-te! Victorie chinuita cu Malta si EURO 2020 fuge de noi