Echipa Nationala

Romania sub lupa UEFA. Exista riscul sa jucam fara spectatori cu Spania

Romania va organiza pe Arena Nationala urmatorul meci din preliminariile EURO 2020, dar exista riscul sa evoluam fara spectatori in eventualitatea unei sanctiuni din partea FIFA.

Romania este recidivista din cauza suporterilor si a mai fost sanctionata in urma scandarilor sau mesajelor cu tenta nationalista sau xenofoba.

Suporterii care au insotit echipa nationala in Norvegia si Malta au avut din nou scandari care ar putea face obiectul unei sanctiuni din partea UEFA, iar Razvan Burleanu trage un semnal de alarma in acest sens.

"Ca Federatie ne delimitam de toate aceste scandari xenofobe. Se pare ca incercam sa ne punem piedica singuri. Exista acest risc, dar speram ca UEFA va reusi sa faca distinctia intre un grup redus de suporteri si majoritatea suporterilor care isi doresc sa vada meciurile cu Spania, Suedia si Norvegia", a spus Burleanu intr-o conferinta de presa la Casa Fotbalului.

"Ar fi un mare minus pentru echipa nationala sa joace din nou fara suporteri. Trebuie sa-i constientizam pe acesti suporteri ca fac un rau echipei nationale si ca nu reusesc nimic prin aceste mesaje. Daca sustii echipa nationala trebuie sa te opresti de la astfel de scandari. Eu nu cred ca se va ajunge la asta, sa fim suspendati, dar daca se va repeta sunt sanse sa fim sanctionati", a mai declarat presedintele FRF.

Meciul Romania - Spania este programat pe 5 septembrie, dupa care trei zile mai tarziu vom intalni Malta la Ploiesti.



Romania sub lupa UEFA. Exista riscul sa jucam fara spectatori cu Spania