Echipa Nationala

Romania revine in lupta pentru sefia Grupei F, dupa 2-0 in Finlanda

Romania a trecut cu bine peste remiza inregistrata in cea de-a doua etapa a Grupei F, 1-1 impotriva Ungariei, invingand in Finlanda, scor 2-0, gratie dublei realizate de Bogdan Stancu. Lucian Sanmartean a fost de fiecare data la serviciu, intr-un meci in care tricolorii au evoluat in superioritate numerica inca din minutul 57. Stelistul l-a trimis pe Ring mai devreme la vestiare. In celelelalte meciuri din grupa nooastra de doi bani, Grecia a pierdut cu Irlanda de Nord, iar Ungaria s-a chinuit cu Feroe.  Pe 14 noiembrie, Romania joaca ultimul meci din 2014, contra liderului Irlanda de Nord, cand are sansa sa treaca pe locul intai in Grupa F.

Inainte de startul partidei, Razvan Rat a fost premiat de Federatia Romana de Fotbal, prin presedintele Razvan Burleanu, cu o placheta pentru cele 100 de meciuri disputate sub tricolor.

Pe fondul jocului de posesie al nordicilor, dublat de un presing pe masura, Ovidiu Hoban a semnat prima ocazie a meciului. Fostul mijlocas de legatura al Petrolului a aparut la finalizare cu un sut de la peste 30 de metri, care a ocolit de putin stalpul din dreapta lui Maenpaa (12).#

[news-110054]

Trei minute mai tarziu, Tatarusanu a intervenit excelent la sutul din intoarcere al lui Hetemaj, care a primit in interiorul careului si nu a avut nevoie de prea mult timp pentru a trimite periculos la firul ierbii.

Cu putin timp inainte de pauza, Cristi Tanase a expediat primul sut pe poarta lui Maenpaa. Unul de incalzire pentru masivul goalkeeper al finlandezilor.

Prima parte s-a incheiat cu Mihai Pintilii incercand sa il surprinda pe Maenpaa printr-o executie de futsal, cu spitul, de la limita careului. 

A fost nevoie de introducerea lui Lucian Sanmartean pentru ca tabela stadionului Olympic din Helsinki sa sufere modificari. La un corner acordat de Tagliavento, spre dezacordul celor 20.000 de oameni din tribune, Sanmartean a centrat perfect la coltul scurt, iar Stancu a reluat imparabil cu capul de langa Maenpaa.

[new-110056]

In minutul 57, Lucian Sanmartean l-a fortat pe italianul Paolo Tagliavento sa ii acorde cel de-al doilea cartonas galben lui Ring. Doua avertismente incasate de finlandez in numai cinci minute.

Cu un sfert de ora inainte de final, Cristi Tanase a fost foarte aproape sa dubleze avantajul tricolorilor cu o executie sub bara transversala. Maenpaa s-a repliat in timp util si a acordat corner.

Finalul a fost lipsit de emotii, dupa ce Sanmartean a desfacut din nou apararea nordicilor cu o pasa in centru spre acelasi Bogdan Stancu. "Motanul" a mai muscat o data, stabilind scorul final, 2-0, cu un sut plasat de la aproximativ 25 de metri.

Finlanda: Maenpaa - Hurme, Toivio, Moisander, Arkivuo - Ring, Sparv, P. Hetemaj (Pohjanpalo) - Hamalainen (Markkanen 74), Pukki (Riski 46), R. Eremenko

Romania: Tatarusanu - Luchin, Grigore, Chiriches, Rat - Pintilii, Hoban - Torje, Chipciu (L. Sanmartean 49), Tanase (Enache 85) - Stancu (Rusescu 87). 

Arbitru: Paolo Tagliavento (Italia)

Cartonase galbene: Ring 52/ Tanase 8, Stancu 44, Grigore 80

Cartonase rosii: Ring 57

Stadion: Olympic (Helsinki)

Spectatori: 20.000



Romania revine in lupta pentru sefia Grupei F, dupa 2-0 in Finlanda