Echipa Nationala

Romania revine de la 1-3 si salveaza remiza cu Belgia

Sursă foto: frf.ro

Condusa cu 1-0 si 3-1 pe teren propriu de puternica nationala sub 21 de ani a Belgiei, nationala de tineret a Romaniei nu a renuntat si a avut in final puterea de a obtine in extremis un rezultat de egalitate.

Belgia a deschis scorul in minutul 35 printr-un sut spectaculos al fundasului dreapta Cools. O minge la care portarul Radu n-a avut nicio sansa de a interveni.

In finalul primei reprize Dragus a obtinut lovitura de la 11 metri la un duel cu Mbenza si tot el a transformat pentru 1-1.

Belgieni au replicat furios dupa pauza cu doua goluri in cinci minute. Mai intai Leya a facut 2-1 cu o lovitura de cap simpla dupa o centrare din dreapta, pentru ca apoi Mbenza sa profite de slabiciunile din apararea noastra pentru a majora avantajul oaspetilor in urma unei faze dezvoltata tot din flancul drept.

Romania nu a cedat in pofida scorului si a marcat de doua ori dupa minutul 90, practic in prelungirile partidei.

Mai intai Olaru de la Gaz Metan Medias a redus din handicap cu super sut din afara careului. O minge care s-a dus aproape de vinclu.

Tricolorii au luat apoi cu asalt careului belgian si dupa doar cateva zeci de secunde Ciobanu inscria pentru 3-3 cu un sut pe jos din 7-8 metri.

Astfel, Mirel Radoi ramane neinvins la carma nationalei de tineret, una care va juca in vara lui 2019 la Campionatul European din Italia si San Marino, acolo unde este calificata si Belgia.



Romania revine de la 1-3 si salveaza remiza cu Belgia