Echipa Nationala

Romania revine de la 0-2 si salveaza remiza in Norvegia

Sursă foto: https://www.fotball.no/

Nationala Romaniei a evitat infrangerea la Oslo cu Norvegia, dupa ce a fost condusa cu 2-0 dupa pauza. Dubla lui Claudiu Keseru ne-a salvat intr-un meci inceput slab si terminat cu gol dupa minutul 90.

Prima faza notabila a meciului s-a consumat in minutul 8, cand o semnalizare eronata de la margine a oprit atacul norvegian. O faza la care Tatarusanu era condamnat sa apere unu contra unu. Am avut sansa cu tusierul rus care a apreciat gresit pozitia atacantului norvegian mentinut in joc de Chipciu, fundasul dreapta de conjunctura al nationalei Romaniei.

Doua minute mai tarziu norvegienii au creat panica in careul nostru prin Odegaard, faza la care apararea tricolora s-a clatina serios pentru prima data.

Am avut din nou emotii in minutul 17 la sutul lui King din interiorul careului. Atacantul din Premier League a cautat coltul lung si balonul a trecut alaturi. Dupa alte doua minute Tatarusanu s-a opus golului la o faza anulata in cele din urma de un fanion ridicat de la margine.

Asa am trait Norvegia - Romania in preliminariile EURO 2020. Am revenit de la 0-2!!!

In minutul 30 Romania a bifat in caseta tehnica prima minge pe spatiul portii adverse. Keseru l-a gasit ideal demarcat pe Puscas in centrul careului, insa acesta s-a grabit cu lovitura de cap. Una pe centrul portii fara emotii pentru aparatorul buturilor norvegiene.

Interventie senzationala din partea lui Tatarusanu in minutul 34 la patrunderea lui King. Apararea noastra a fost surprinsa pe calcaie, toata lumea asteptand semnalizarea izbavitoare de la margine care n-a venit. Doar interventia portarului de la Nantes a mentinut tabela nemodificata.

Chipciu a strans ideal in minutl 42 si l-a blocat pe Elyounoussi chiar in momentul sutului. O interventie care a salvat poarta Romaniei la o faza rapida de atac a gazdelor.

Clasamentul actualizat in grupa Romaniei dupa trei meciuri. Ramanem la bataie cu Suedia

Norvegia a deschis scorul dupa pauza in minutul 56 prin Elyounoussi dupa o gafa uriasa comisa de Anton. Un gol venit dupa ce Romania ratase cea mai mare ocazie prin Keseru un minut mai devreme.

Cosmin Contra a reactionat imediat cu introducerea lui Ianis Hagi si Tucudean in locul lui Grozav, respectiv Puscas. Schimbari care au facut Romania sa joace la o viteza superiora.

King si-a aratat clasa de Premier League in minutul 70 cu o minge printre picioarele lui Grigore si a pasat decisiv lui Odegaard care, singur cu Tatarusanu, a marcat pentru 2-0.

Romania a reactionat dupa sase minute reducand din diferenta prin Keseru cu capul dupa o faza de la coltul terenului. Un gol care a reaprins sperantele suporterilor pentru cel putin un punct la Oslo.

In minutul 82 Tatarusanu a avut o noua interventie decisiva blocand cu piciorul la o faza unu contra unu.

Claudiu Keseru a marcat golul de 2-2 in prelungirile partidei, Romania salvand in extremis remiza pe terenul Norvegiei, echipa pe care o lasam sub noi in clasament.

Caseta tehnica

Norvegia: Grytebust - Elabdellaoui, Nordtveit, Ajer, Aleesami - Odegaard, Selnaes, Berge, Henriksen - King, Elyounoussi (Kamara '84). Antrenor Lars Lagerback;

România: Tătăruşanu - Chipciu, Săpunaru, D. Grigore, Toşca - Deac, Anton, Stanciu (Maxim '72), Grozav (I. Hagi '60) - Keşeru, Puşcaş (Ţucudean '60). Antrenor Cosmin Contra.

Cartonaşe galbene: Berge '22 / Anton '17, Grigore '80

Arbitri: Serghei Karasev - Anton Averianov şi Aleksei Lunev - Vitali Meşkov (toti din Rusia).



Romania revine de la 0-2 si salveaza remiza in Norvegia