Echipa Nationala

Romania pierde nedrept cu Spania. Ocazii monumentale ratate pe final!

Romania s-a luptat de la egal la egal cu fosta campioana mondiala Spania, dar din pacate pentru noi la final cele trei puncte au ajuns in contul vizitatorilor.

Nici n-a apucat neamtul Deniz Aytekin sa fluiere startul meciului, ca spaniolii s-au si repezit spre poarta noastra.

Paco Alcacer a scapat singur cu Tatarusanu si a incercat sa-i strecoare acestuia mingea printre picioare. Din fericire am scapat cu fata curata, altfel am fi primit gol in chiar secunda 37.

Replica tricolorilor a venit in minutul 5 la incursiunea lui Puscas pe dreapta. Centrarea acestuia in fata portii a fost respinsa de Llorente.

Acelasi Paco Alcacer a adus pericolul la poarta noastra in minutul 6 cu o demarcare in careu si un sut prin care a cautat coltul lung. Tatarusanu a respins salvator cu o mana in corner.

Spania a impins puternic liniile si in minutul 11 aveau deja al treilea corner. Mingea a ajuns la Ramos care a trimis pe poarta din 6 metri. Tatarusanu a intervenit din nou salvator respingand cu o mana peste buturi.

Sergio Ramos deschide scorul din penalty

Cand reusisem cumva sa-i adormim pe spanioli dupa inceputul lor furibund, centralul Aytekin a acordat lovitura de la 11 metri in minutul 27 la o cadere a lui Ceballos in duel cu Nedelcearu in careul nostru pe un atac pozitional al ibericilor.

Sergio Ramos a transformat trimitandu-l pe Tatarusanu in partea opusa, dupa care s-a dus sa se bucure provocator in dreptul peluzei Uniti sub Tricolor. Un gest observat si de central care i-a acordat cartonastul galben.

Apoi, la fiecare atingere de balon, fundasul de la Real Madrid a fost intampinat cu fluieraturi furioase din partea suporterilor nostri.

Sansa uriasa de 2-0 pentru Spania in minutul 37 la reluarea lui Paco Alcacer din 6-7 metri. Tatarusanu a respins fomirdabil cu o mana peste poarta. Ramos, invatat cu teatrul ieftin, a cersit apoi un 11 metri, fara sa primeasca decat o doza insemnata de injurii din tribuna.

Spania face 2-0 imediat dupa pauza

Abia daca se asezasera bine in ghete jucatorii nostri, ca Spania a si modificat tabela in debutul partii secunde, minutul 47.

O faza prelungita de atac a adus balonul in stanga de unde Paco Alcacer a fost servit pe tava singur cu toata poarta in fata. Nici sa vrei si n-ai putea rata de acolo!

Contra a mutat inspirat cu Andone in locul lui Keseru (min.55) si la doar patru minute de la intrarea in teren atacantul nostru recent transferat la Galatasaray a marcat pentru 1-2 cu o lovitura de cap din centrarea lui Puscas.

Imediat dupa gol doi spectatori din peluza ultrasilor romani au patruns pe teren. Unul a fost capturat imediat, dar al doilea a dat un tur de de stadion pana sa fie placat ca la rugby de un steward cu fizic de sumo.

Un gol care a reaprins sperantele fanilor romani, acestia explodand pur si simplu la intrarea lui Ianis Hagi in minutul 63.

Puscas a luat o faza pe cont propriu in minutul 78 si aproape ca a scapat singur cu portarul. Llorente a intervenit decisiv cu pretul unui cartonas rosu asumat. Un metru daca mai inainta Puscas si ar fi fost penalty. Asa ne-am multumit cu o lovitura libera pe care Ianis Hagi a executat-o in zidul spaniol.

In finalul meciului Romania a ratat incredibil golul egalarii prin Puscas si Chiriches, portarul spaniol Kepa de la Chelsea intervenind de fiecare data salvator.

La final, cum rar se intampla pe la noi, tricolorii au fost aplaudati la scena deschisa pentru daruirea aratata pe teren.

Chiar daca au pierdut, jucatorii nationalei Romaniei si-au castigat respectul suporterilor.

Spania, dincolo de jocul ametitor de pase care ar pune in dificultate pe oricine, a dezamagit prin tragerile rusinoase de timp din final.

Caseta tehnica

România: Tătăruşanu - Benzar, Nedelcearu, Chiricheş, Grigore, Toşca – Deac (Maxim ’72), Marin, Stanciu (I. Hagi ’64) - Puşcas, Keşeru (Andone ’56). Selecţioner: Cosmin Contra.

Spania: Kepa - Navas, Llorente, Ramos, Jordi Alba – Fabian Ruiz, Busquets, Saul Niguez – Rodrigo (Oyarzabal ’71), Paco Alcacer (Hermoso ’85), Ceballos (Sarabia ’76). Selecţioner: Robert Moreno/

Cartonaşe galbene: Marin ’30 / Ramos ’29, Saul Niguez ‘75.

Cartonaş roşu: Llorente ‘79.

Germanul Deniz Aytekin a fost arbitru la centru.



Romania pierde nedrept cu Spania. Ocazii monumentale ratate pe final!