Echipa Nationala

TURCII NE-AU DAT NUKA, Romania pierde si aluneca pe 4 in grupa. Suntem la miloaga Olandei si la mana rezultatelor!

Nationala Romaniei a pierdut, marti seara, partida disputata pe teren propriu cu Turcia, scor 0-2 (0-1), si astfel a coborat pe locul patru in clasamentul Grupei D la un punct in spatele Ungariei si sub Turcia la golaveraj. Am avut doua bare, ei au dat doua goluri. La finalul partidei cei peste 40.000 de suporteri prezenti pe Arena Nationala au cerut (mai bine zis au urlat) demisia selectionerului Victor Piturca. Calculele sunt dure: atat Ungaria, cat si Turcia trebuie sa faca un egal sau sa piarda unul din cele doua meciuri ramase (ambele mai au de jucat cu Olanda), iar noi sa castigam si cu Estonia si Andorra. Altfel nu mai vedem locul 2 niciodata.

Meciul a inceput vijelios, cu garda jos, si Marica a fost aproape de o cursa ca de pe urma careia a deschis scorul cu Ungaria. De aceasta data varful nostru nu a scos decat o lovitura libera si un galben pentru un adversar.

Turcii au ezitat in minutul 7 si Pintilii a fost aproape de a specula. Portarul Volkan Demirel a inchis unghiul si a respins in corner. 

Trei minute mai tarziu am avut parte de o eroare masiva a capitanului Chiriches. Mingea ajunge la Burak Yilmaz si Tatarusanu ne scoate intr-o faza limita. Burak a sutat in forta din alergare, dar portarul nostru s-a culcat bine pe minge si a respins.

Romania a ratat cea mai mare ocazie a debutului de partida in minutul 15. Volkan Demirel a iesit hazardat dintre buturi si Tanase a trimis spectaculos un voleu care a intalnit transversala.

Ocazia noastra s-a razbunat si dupa alte doua minute turcii au deschis scorul prin Burak Yilmaz. Acesta a reluat cu capul dintre Goian si Chiriches, fundasii nostri centrali, iar Tatarusanu nu a mai avut ce face.

Folosit in sustinerea lui Marica, Stancu a avut o minge in careul advers in minutul 30 si nu a reusit decat sa solicite hent la interventia lui Toprak. Poate ca a fost hent, dar evolutia lui Stancu a fost una dezamagitoare per ansamblu.

Inan Selcuk ne-a dat emotii in minutul 33. Sut de la mare distanta si mingea trece putin peste transversala portii lui Tatarusanu.

Victor Piturca a mutat ofensiv la pauza si i-a trimis in teren pe Maxim si Popa in locul lui Marica, respectiv Torje. In aceste conditii Stancu a fost trimis varf de lance pe postul lui Marica, cu Maxim in sustinere.

Atacantul de la formatia turca Genclerbirligi nu s-a ridicat insa la nivelul asteptarilor, nereusind sa puna probleme fundasilor adversi. Stancu a primit in pozitie clara de finalizare in minutul 74, dar a intarziat si sutul sau a fost blocat in corner.

Intr-un alt moment favorabil echipei Romaniei a luat o faza pe cont propriu si, in locul unei pase pentru Gigel Bucur in stanga, a preferat sa suteze. Mingea insa nu a prins cadrul portii si a trecut mult alaturi.

Un alt jucator care a evoluat sub asteptari a fost Chiriches, fotbalist care a gresit nepermis si in partea secunda, in minutul 56, cand l-a lasat in pozitie de finalizare pe Umut Bulut. Doar interventia cu piciorul din partea lui Tatarusanu ne-a salvat.

Chiar si asa tricolorii au mai avut o bara in minutul 68 la sutul lui Popa, iar in prelungiri Goian a ratat incredibil din sase metri la centrarea lui Maxim din lovitura libera.



TURCII NE-AU DAT NUKA, Romania pierde si aluneca pe 4 in grupa. Suntem la miloaga Olandei si la mana rezultatelor!