Echipa Nationala

Romania paraseste neinvinsa Campionatul European de tineret! Germania a fost, din nou, o nuca prea tare pentru noi

Sursă foto: https://twitter.com/DFB_Junioren/

Aveam nevoie de victorie in meciul cu Germania pentru a ne califica in sferturile de finala la Campionatul European de tineret, in conditiile in care Olanda a spulberat Ungaria, cu 6-1, in celalalt meci al Grupei A.

N-am reusit decat un 0-0 contra Germaniei, echipa care in urma cu doi ani ne invingea cu 4-2 in semifinalele Campionatului European de tineret gazduit atunci de Italia si San Marino.

Un 0-0 care nu ne ajuta cu nimic la tragerea liniei, chiar daca am incheiat grupa la egalitate de puncte cu Germania si Olanda.

Romania a inceput ofensiv si dupa patru minute semnam prima ocazie a meciului prin Matan. Sut cu dreptul din interiorul careului bara portii Germaniei. O faza pornita de la contraatacul lui Vladoiu, fundasul dreapta de la Universitatea Craiova.

Sansa de gol si pentru Germania in minutul 20 dupa o faza fixa de la coltul terenului. Schlotterbeck a profitat de apatia lui Dulca si a reluat cu capul pe langa poarta noastra.

Echipa Nationala
Asa am trait Romania U21 - Germania U21

Pascanu ne-a salvat in minutul 24 la lobul lui Klimowicz. Fundasul nostru a respins aproape de pe linia portii.

Pana la pauza Germania a impins puternic liniile si echipa noastra s-a vazut in putine randuri in jumatatea adversa.

In minutul 70 echipa Germaniei a primit penalty la sutul lui Berisha din lovitura libera blocat de Oaida.

Nmecha a sutat de la 11 metri, dar mingea s-a dus in bara. Vlad intuise oricum directia si era aproape de o respingere. Am scapat in extremis cu fata curata, pastrand sperante pentru o calificare miraculoasa.

Vlad s-a opus golului la sutul lui Burkardt din interiorul careului in minutul 75. Interventie de nota zece care ne-a tinut in meci.

Bara ne-a salvat din nou in minutul 89 la lovitura de cap a lui Pieper dupa o centrare din lovitura libera.

Adrian Mutu a fortat ofensiva cu Octavian Popescu in locul lui Petre, dar tanarul mijlocas de la FCSB n-a reusit sa faca diferenta in duelurile individuale cu puternicii fundasi germani.

Clasamentul final in grupa Romaniei

Caseta tehnica

România: Vlad - Haruţ, Ciobotariu, Paşcanu, Vlădoiu - Itu, Dulca, Oaidă - Olaru, Ad. Petre, Măţan. Selecţioner Adrian Mutu;

Germania: Dahmen - Vagnoman, Pieper, Schlotterbeck, Raum - Baku, Dorsch, Maier - Klimowicz - Nmecha, Berisha. Selecţioner Stefan Kunz.

Arbitri: Guillermo Cuadra Fernandez - Inigo Prieto şi Jose Naranjo (toţi din Spania) - Adam Farkas.



Romania paraseste neinvinsa Campionatul European de tineret! Germania a fost, din nou, o nuca prea tare pentru noi