Echipa Nationala

Romania - Olanda 1-1. Am fost aproape sa-i batem pe final de meci | Super gol marcat de Ciobanu (video)

Sursă foto: https://twitter.com/UEFAUnder21

Punct mare obtinut de nationala de tineret a Romaniei in meciul cu Olanda, primul din Grupa A la Campionatul European U21 gazduit de Slovenia si Ungaria. Cea mai ofensiva echipa din preliminarii ne-a dat gol repede dupa un corner, insa am replicat imediat printr-un gol spectaculos marcat de Ciobanu dintr-o lovitura libera. Pascanu si acelasi Ciobanu au ratat doua mari ocazii pentru Romania in repriza secunda.

Asa am trait Romania - Olanda 1-1 la Campionatul European de tineret

Olandezii ne-au luat tare inca de la inceput, cu presing agresiv, iar pe acest fond Romania a amenintat pentru prima data poarta adversa prin Morutan in minutul 4. Sutul acestuia trimis cu stangul din afara careului a trecut putin pe langa poarta.

Prima ocazie pentru Olanda a aparut dupa cea dintai lovitura de la coltul terenului. A fost o centrare in zece metri si Dani de Wit, golgeterul nationalei cu zece reusite, a reluat cu capul pe langa poarta. O faza la care portarul Vlad n-a avut reactie ramanand tintuit pe linia portii.

Acelasi Morutan a creat panica in careul olandez (min.10), cand a patruns in dribling si a sutat in blocajul unui adversar. Mingea a ajuns apoi la Ciobanu care a trimis mult peste poarta.

Deschiderea de scor si super executia lui Ciobanu

Olanda a marcat pentru 1-0 in minutul 15 dupa o faza fixa de la coltul terenului, a treia pentru batavi. Aceeasi schema a dat pana la urma rezultatul dorit, iar centrarea in zece metri a fost transformata in gol de Peer Schuurs cu capul. Jucatorul lui Ajax si-a trecut in cont prima reusita pentru nationala U21.

Romania a revenit rapid in meci printr-un super gol marcat de Andrei Ciobanu direct din lovitura libera in minutul 20. Al treilea gol marcat de Ciobanu la nationala U21 a Romaniei.

Un rezultat de egalitate pastrat pana la finalul celor 45 de minute. O prima repriza dominata de Olanda, echipa cu o posesie a balonului de 74% si 7-0 raportul cornerelor. Am avut si noi patru suturi spre poarta si unul cadrat care a insemnat si golul lui Ciobanu din lovitura libera.

Ocazia lui Pascanu

Partea secunda a inceput in aceeasi nota de dominare a Olandei, cu mentiunea ca tricolorii s-au aratat mai dispusi sa iasa la presing si sa tina de minge.

Prima ocazie a partii secunde a apartinut batavilor la sutul lui Koopmeiners de la distanta. O minge care cauta vinclul si pe care portarul Vlad a respins-o in extremis in corner.

Romania a obtinut prima lovitura de la colt in minutul 65 dupa o faza de contraatac cu Matan in prim plan.

Fundasul central Pascanu a aparut surprinzator in sase metri si a reluat cu capul pe poarta. Interventie miraculoasa a lui Scherpen care a pastrat tabela la 1-1.

Mutu a schimbat prima oara in minutul 71, cu Oaida in locul lui Matan. O modificare eminamente defensiva, semn ca “Briliantul” incepea sa se multumeasca cu egalul.

Intrarea lui Oaida ne-a oferit un plus la centrul terenului, iar prin aducerea lui Adrian Petre in locul lui George Ganea, echipa Romania incepea sa se bata de la egal la egal cu puternicii olandezi.

Pe masura trecerii timpului Romania capata tot mai multa indrazneala, in timp ce Olanda scadea vizibil din turatie.

Finalul partidei a fost dominat copios de Romania care a ratat o alta mare ocazie prin Ciobanu, jucator aproape de o dubla istorica in prelungiri. Sutul acestuia de pe linia careului de 16 metri a fost blocat de portarul Scherpen.

Romania a incheiat meciul cu mai multe suturi la poarta (13-12) si pe poarta (6-4) decat Olanda, cea mai ofensiva echipa din preliminarii, reusind pe final sa echilibram si raportul posesiei la un 32% in dreptul nostru.

Ne intereseaza mai mult punctul obtinut la final si in special daruirea aratata de jucatori. Nicio palma de gazon n-a fost cedata de tinerii tricolori in meciul de miercuri seara si pentru asta merita intreaga noastra admiratie.

Urmeaza meciul cu Ungaria, echipa invinsa categoric de Germania, cu 3-0, in cealalta partida din Grupa A.

Caseta tehnica

România: Vlad – Haruţ, Ciobotariu, Paşcanu – Boboc, Olaru, Marin, Ciobanu, Moruţan (Itu ’88) – Ganea (Petre ’80), Măţan (Oaidă ’72). Selecţioner: Adrian Mutu.

Ţările de Jos: Scherpen – Zeefuik, Schuurs, Teze, Bakker – Reis, De Wit, Koopmeiners – Lang (Brobbey), Boadu (Gakpo ’64), Kluivert. Selecţioner: Erwin Van De Looi.

Cartonaşe galbene: Marin ‘45+1, Ganea ’68 / Zeefuik ’68, Koopmeiners ‘77.

Sandro Schärer din Elvetia a arbitrat la centru.



Romania - Olanda 1-1. Am fost aproape sa-i batem pe final de meci | Super gol marcat de Ciobanu (video)