Echipa Nationala

Romania obtine primele puncte in calificarile pentru EURO 2020

Sursă foto: https://twitter.com/hai_romania/

Nationala Romaniei si-a respectat statutul de favorita in duelul cu Feroei si s-a impus, cu 4-1 (3-1), la capatul unui meci controlat in integralitatea sa.

Inceputul meciului de la Cluj ne-a dat emotii dupa mai multe incursiuni curajoase ale feroezilor in careul aparat de Tatarusanu.

Romania s-a pornit mai greu si am avut un singur sut spre poarta pana la reusita de 1-0 a lui Ciprian Deac din minutul 26. Stanciu a centrat din stanga in interiorul careului si Deac a inscris cu o reluare din apropiere pe un teren pe care il cunoaste ca in palma.

Tricolorii au continuat sa forteze si au mai marcat de doua ori in urmatoarele opt minute. Claudiu Keseru a majorat scorul la 2-0 in minutul 29 cu un sut din sase metri la coltul scurt, pentru ca tot el sa-si treaca in cont dubla in minutul 34 cu o reluare acrobatica din fata portii.

Feroezii au redus din diferenta cu cinci minute inaintea pauzei prin Davidsen dintr-o lovitura de la 11 metri acordata de centralul turc la o tinere din partea lui Cosmin Moti in suprafata de pedeapsa. Intr-o prima faza nimeni n-a inteles pentru ce s-a acordat acel penalty. Reluarile tv au elucidat insa misterul.

Partea secunda a debutat cu doua mari ocazii ratate de tricolori. Mai intai Stanciu a prins un sut sanatos din afara careului si doar interventia salvatoare a portarului Nielsen a pastrat tabela la 3-1, pentru ca imediat dupa Ianis Hagi, jucator intrat din minutul 46, sa rateze singur cu poarta goala din sase metri la centrarea lui Puscas.

Acelasi Puscas a dus scorul la 4-1 in minutul 63 cu o super executie din afara careului dupa cursa lui Chipciu.

Ocazie de gol ratata si de Marin in minutul 77, sutul acestuia fiind blocat de portarul feroez dupa o noua faza de toata frumusetea care i-a avut in prim plan pe jucatorii promovati de Cosmin Contra de la nationala de tineret.

Caseta tehnica

România: Tătăruşanu - Benzar (I. Hagi '68), Moţi, Grigore, Bancu - Deac, R. Marin, Stanciu (Man '78), Chipciu - Puşcaş, Keşeru (Cicâldău '69). Selecţioner Cosmin Contra;

Insulele Feroe: Nielsen - Rolantsson, Gregersen, Odmar Faero, Davidsen - Bartalsstovu (Frederiksberg '67), Vatnsdal (Baldvinsson '28), Hendriksson, Joensen - Hansson (Vatnhamar '77), Olsen. Selecţioner Lars Olsen.

Cartonaşe galbene: Stanciu '16, Moţi '39, Chipciu '47, Grigore '85 / Joensen '15, Olsen '86.

Arbitru: Halil Umut Meler (Turcia).



Romania obtine primele puncte in calificarile pentru EURO 2020