Echipa Nationala

România – Liechtenstein 0-0. Mergem la EURO 2024 fără victorie în acest an

Sursă foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial/

Naționala României nu a reușit să treacă de modesta echipă a statului Liechtenstein, locul 202 în clasamentul FIFA, la capătul unui meci disputat în Ghencea, ultimul pentru tricolori înaintea EURO 2024.

Așa am trăit România - Liechtenstein

În pofida numeroaselor ocazii create, echipa României nu a reușit să deblocheze tabela și, pentru prima dată în istoria confruntărilor cu modesta Liechtenstein, nu am reușit să ne apropiem victoria.

Potrivit statisticilor oficiale raportul ocaziilor de gol a fost de 35-1 în favoarea tricolorilor.

Jucătorii selecționați și antrenați de Edward Iordănescu pentru a ne reprezenta la cel mai înalt nivel au avut 12-1 șuturi pe poartă, 12-0 șuturi pe lângă poartă și 7-1 la capitolul cornere.

Buchel, portarul și căpitanul celor din Liechtenstein, a avut nu mai puțin de 12 intervenții decisive, o cifră menită să ne mai îndulcească amarul.

Cei din Liechtenstein au venit să facă meciul vieții pe Ghencea, mărturie în acest sens fiind și cele cinci cartonașe galbene încasate. O cifră deloc de neglijat pentru un joc amical.

Cu trei remize și o înfrângere în cele patru meciuri disputate în acest an, echipa României merge la EURO 2024 să demonstreze lumii întregi că, într-adevăr, echipele mici nu mai există și că acest 0-0 cu Liechtenstein a rămas în urmă ca un banal antrenament cu public.

Caseta tehnică

România: H. Moldovan – Sorescu, Drăguşin, Racoviţan, Mogoş (N. Bancu 58) - Cicâldău (N. Stanciu 58), Şut (M. Marin 58), Olaru (Drăguş 76) – I. Hagi (Man 65), C. Puşcaş, Fl. Coman (Mihăilă 65). Selecționer: Edward Iordănescu.

Liechtenstein: Buchel - Wolfinger, N. Beck, Goppel, Oberwaditzer, Kindle (Marxer 55) – Luchinger (Hasler 90), Buchel, Sele – Salanovic (Luque Notaro 46, Jager 90), Kranz (Saglam 65). SELECŢIONER: Konrad Funfstuck.

Cartonaşe galbene: Wolfinger 23, Kranz 45+4, Luchinger 69.

Arbitri: Menelaos Antoniou – Mario Kalogirou, Kyriakos Sokratous.România – Liechtenstein 0-0. Mergem la EURO 2024 fără victorie în acest an