Echipa Nationala

Romania isi ia adio de la primul loc in Liga Natiunilor dupa 1-1 in Finlanda. Suntem aproape de retrogradarea in Liga C

Sursă foto: FRF.ro

Partea buna dupa meciul sustinut de tricolori la Helsinki este ca nu am pierdut, insa partea mai putin buna apare cand privim la clasament si Romania ocupa ultimul loc inaintea etapei finale.

Un ultim loc pe care il putem evita cu o victorie in fata Bosniei, formatie care va veni in Giulesti din postura de castigatoare a Grupei a 3-a si echipa promovata in Liga A.

Bosniacii au invins Muntenegru pe teren propriu, cu 1-0, si au patru puncte in fata vecinilor din fosta Iugoslavie.

Romania are doar doua goluri marcate in cinci meciuri si sapte primite!

Cum a decurs meciul cu Finlanda

Primul sut pe poarta lui Radu a dus la modificarea tabelei, in minutul 12, la executia lui Pukki din 17-18 metri pozitie centrala.

Un gol primit de Romania contrar cursului jocului, intr-un moment in care controlam partida sub aspect teritorial.

Tricolorii au bifat primul sut pe poarta abia in minutul 26 la executia lui Razvan Marin din afara careului.

O faza venita dupa ce am fost aproapa de a primi gol la o eroare a lui Bancu. Acesta i-a pasat direct lui Pukki in careul nostru si decarul finlandez a sutat pe langa poarta.

Romania a ratat mari ocazii in minutele 32-33, cand bara s-a opus in doua randuri la suturile lui Bancu si Ratiu.

Acelasi Bancu a irosit o buna sansa de a marcat, in minutul 39, cand a incercat sutul de la distanta. Mingea a ocolit de putin poarta finlandeza.

Partea secunda a debutat cu Sorescu in prim plan. Fostul dinamovist a ratat doua bune ocazii, in minutele 47 si 51.

Inceputul bun de repriza a fost concretizat si pe tabela de marcaj prin golul egalizator marcat de Tanase, in minutul 52.

Acesta a intepat mingea in sase metri la pasa intoarsa de Bancu. O faza construita de Sorescu in flancul stang, de departe cel mai bun tricolor in minutele de inceput ale partii secunde.

Intrat in partea secunda, Stanciu a ratat o mare ocazie dupa un sut din afara careului, in minutul 80. O minge care a sters plasa laterala a portii.

Finlandezii au ratat si ei doua mari ocazii pe contraatac in finalul meciului. Ultima sansa a apartinut Romaniei la reluarea lui Ratiu peste poarta din interiorul careului, in minutul 90+5.

Caseta tehnica

Finlanda: 1. Hradecky – 17. Alho, 2. L. Väisänen, 4. Ivanov, 3. Jensen, 18. Uronen (15. Kairinen ’88) – 16. Valakari (14. Lingman ’58), 11. Schüller (8. Niskanen), 6. Kamara – 9. F. Jensen (21. Källman ’58), 10. Pukki (20. Pohjanpalo ’75). Selecţioner: Markku Kanerva.

Romania: 1. Radu – 2. Raţiu, 5. Nedelcearu, 17. Rus, 11. Bancu – 18. R. Marin-cpt. (8. Cicâldău ‘90+1), 14. M. Marin, 19. Tănase (10. Stanciu ’66) – 20. Man (23. Cordea ’66), 7. Alibec (9. Puşcaş ’66), 13. Sorescu (21. Drăguş ’79). Selecţioner: Edward Iordănescu.

Partida a fost arbitrată de spaniolul Carlos del Cerro Grande.



Romania isi ia adio de la primul loc in Liga Natiunilor dupa 1-1 in Finlanda. Suntem aproape de retrogradarea in Liga C