Echipa Nationala

Romania invinsa de Olanda fara drept de apel

Sursă foto: twitter.com/hai_romania

Olanda ne-a readus cu picioarele pe pamant dupa un 3-0 administrat sec, marti seara, in amicalul gazduit de Arena Nationala.

Un meci pe care batavii l-au controlat fara nicio emotie, in timp ce Romania nu s-a ridicat niciun moment la asteptarile celor aproximativ 25.000 de spectatori.

Contra a schimbat in ultimul moment cu Hanca in locul lui Balasa pe flancul drept, insa mutarea s-a dovedit mai mult decat neinspirata.

Primul semnal de alarma a fost tras de Babel cu un sut pe coltul scurt blocat de Pantilimon la o minge pierduta de Chiriches.

Budescu, cel mai valoros jucator al Romaniei in primele 45 de minute si singurul care a incercat sa creeze pericol, a cautat coltul scurt cu un sut dupa depasirea subtila a lui Ake.

La trei minute dupa pauza Olanda a deschis scorul prin Depay, jucator care a finalizat cu o lovitura de cap de langa un Hanca intors cu spatele sa nu fie lovit de minge.

Babel a majorat avantajul in minutul 56 cu o reluare dintre stoperii nostri la o centrare din dreapta.

In minutul 68 Grozav a ratat cea mai mare ocazie a Romaniei in acest meci cu un sut pe centrul portii.

Zece minute mai tarziu Ganea a trimis pe langa poarta, dupa ce tot el recuperase mingea in jumatatea adversa.

De Jong avea sa inchida tabela in minutul 82 cu capul dupa o centrare din lovitura libera.

Pentru Romania este prima infrangere cu selectionerul Cosmin Contra pe banca.

Au evoluat echipele

ROMANIA: Pantilimon - Hanca (Torje '63), Chiricheş, Moţi, Ganea - Chipciu, Hoban (Pintilii '74), Bicfalvi (Alibec '67), Tănase  (Grozav '63)- Budescu (Stanciu '46), Ţucudean (Andone '46). Selecţioner: Cosmin Contra

OLANDA: Cillessen - Veltman, Ake, Van Dijk, De Ligt - Propper (Van Ginkel '62), Strootman (Vilhena '78), Blind  (Promes '87)- Berghuis (Van de Beek '83), Babel (De Jong '62), Depay (Sneijder '62). Selecţioner: Dick Advocaaat



Romania invinsa de Olanda fara drept de apel