Echipa Nationala

Romania invinge Suedia, echipa calificata la Cupa Mondiala

In primul meci disputat de tricolori pe noul stadion Ion Oblemenco din Craiova, echipa nationala a Romaniei a invins Suedia, cu 1-0, prin golul marcat de rezerva Dorin Rotariu.

Selectionerul Cosmin Contra s-a dovedit din nou extrem de inspirat in efectuarea schimbarilor si l-a simtit in zi de sut pe Rotariu, jucator care a marcat la prima atingere de balon.

Acelasi Rotariu a trecut pe langa dubla cateva minute mai tarziu dupa deschiderea scorului cu un sut dintr-o lovitura libera.

Suedia a inceput mai bine partida si a parut echipa care s-a adaptat rapid la terenul greu din Banie. Masivii jucatori nordici au avut prim planul in duelurile individuale, iar cea mai mare ocazie a primei reprize era ratata de Fransson in minutul 12 cu un sut peste poarta din centrul careului.

Sutul lui Mitrita mult peste poarta din lovitura libera in minutul 33 si reluarea lui Tucudean pe langa poarta din actiune au fost singurele momente in care Romania a aparut cat de cat periculoasa la finalizare.

La cinci minute dupa reluare Thelin rata si el deschiderea scorului cu un sut pe langa poarta dintr-o pozitie statica in interiorul careului.

Intrat in minutul 53 in locul lui Mitrita, accidentat, Rotariu a marcat la prima minge pe care a primit-o in careul advers cu un sut la coltul lung. O executie demna de numarul 9 pe care fostul dinamovist l-a avut pe spate.

Dupa ce acelasi Rotariu rata sansa dublei cu un sut din lovitura libera, Suedia a ratat egalarea in minutul 71 prin Guidetti, jucator a carui reluare din apropiere a fost blocata in extremis de Tatarusanu.

Meciul a fost precedat de un minut de reculegere tinut in memoria lui Nicolae Tilihoi, decedat in urma cu doar cateva zile.

In finalul primei reprize arbitrul israelian a oprit meciul din cauza petardelor aruncate in teren de suporterii din Peluza Sud, fani ai echipei FCU Craiova din Liga a 4-a.

Caseta tehnica

România: 12. Tătăruşanu - 15. Manea, 22. Săpunaru, 21. Grigore (5. Nedelcearu '82), 3. Toşca - 8. Pintilii, 18. Marin (6. Anton '70) - 28. Mitriţă (9. Rotariu '54), 23. Stanciu (26. Man '87), 7. Chipciu (10. Grozav '61) - 19. Ţucudean (13. Keşeru '63). Selecţioner: Cosmin Contra

Suedia: 12. Johnsson - 16. J. Larsson, 18. Jansson, 14. Helander, 6. Hult - 21. Durmaz (17. Claesson '83), 13. Fransson (7. S. Larsson '88), 15. Hiljemark, 19. Sema - 11. Guidetti (9. Berg '87), 22. Kiese Thelin (20. Toivonen '72). Selecţioner: Janne Andersson

Meciul a fost arbitrat de israelianul Roi Reinshreiber, ajutat de Danny Krasikow şi Matityahu Yakobov.



Romania invinge Suedia, echipa calificata la Cupa Mondiala