Echipa Nationala

Romania, imaginea neputintei intr-un 0-0 trist cu Danemarca

Sursă foto: twitter.com/EuroQualifiers

In pofida sistemul super ofensiv gandit de Christoph Daum pentru meciul cu Danemarca, echipa Romaniei a dezamagit si doar sansa a facut sa nu pierdem meciul de pe Cluj Arena. Un 0-0 care prin care acumulam sase punce in clasament la jumatatea preliminariilor, tot atatea cate are si Armenia, singura echipa pe care am invins-o in aceste preliminarii. Teoretic inca mai avem sanse la locul doi dupa victoria Poloniei in Muntenegru, dar dupa jocul prestat mai degraba vom privi la televizor si urmatoarea Cupa Mondiala.

Danezii ne-au tinut departe de minge in primele minute ale intalnirii de pe Cluj Arena, dar cu toate acestea primul sut pe poarta a apartinut tricolorilor. Stanciu a intors pentru Marin, acesta a preluat pe piept si a trimis de la aproximativ 20 de metri in bratele lui Schmeichel.

Ocazie mare pentru Romania de a deschide scorul in minutul 18 prin Keseru. Golgeterul formatiei bulgare Ludogoret a primit in sase metri de la Benzar si cu latul nu a gasit poarta singur cu Schmeichel in fata.

Primul sut al danezilor pe poarta noastra a fost expediat de Eriksen, vedeta oaspetilor, in minutul 20. O minge pe centrul portii care nu i-a pus nicio problema lui Benzar.

Citește și... Asa am trait Romania - Danemarca 0-0

Fabuloasa faza de atac a tricolorilor in minutul 25. Sapunaru trimite o diagonala lunga pentru Benzar si acesta din prima centreaza in fata portii. Keseru rateaza de putin intalnirea cu balonul. A doua mare ocazie ratata de Keseru, jucator usor depasit de miza acestui meci.

Cu doua minute inaintea pauzei Danemarca a ratat deschiderea scorului la o faza in care apararea noastra a fost prinsa pe picior gresit. O centrare din stanga l-a gasit pe Eriksen in centrul careului fara om in marcaj insa, spre sansa noastra, atacantul lui Tottenham a sutat peste poarta.

La una dintre ultimele faze din prima repriza, dupa o pasa de doi metri gresita de Latovlevici pentru Stanciu, s-au auzit primele semne de nemultumire din partea suporterilor prezenti pe Cluj Arena.

Danemarca a inceput mai bine repriza secunda si oaspetii au trecut pe langa deschiderea scorului in minutul 47 la sutul aceluias Eriksen. O minge trimisa din dreptul punctului cu var de la 11 metri si mingea l-a lovit pe Chiriches inainte de a iesi in afara terenului.

Trei minute mai tarziu oaspetii au amenintat din nou poarta noastra prin Jorgensen, jucator intrat la pauza in locul lui Kjaer si care nu a prins poarta din interiorul careului mic. In minutul 54 Tatarusanu a retinut cu emotii, in doi timpi, sutul lui Kvist din apropiere.

Daum l-a schimbat in minutul 62 pe Keseru cu Alibec, insa pericolul a venit din partea lui Marin, al carui sut din afara careului a fost blocat de portarul Schmeichel la fel ca si in prima repriza.

Ocazie monumentala ratata de Danemarca prin Jorgensen in minutul 87. O centrare din stanga este trimisa de acesta incredibil peste poarta. Romania nu si-a mai gasit busola si a tremurat serios in finalul partidei pentru apararea fragilului rezultat de 0-0.

România: 12. Ciprian Tătărușanu — 22. Cristian Săpunaru, 6. Vlad Chiricheș (căpitan), 3. Alin Toșca — 2. Romario Benzar, 8. Mihai Pintilii, 15. Răzvan Marin, 14. Iasmin Latovlevici (5. Dorin Rotariu, 76) — 23. Nicolae Stanciu — 7. Alex Chipciu (19. Andrei Ivan, 86), 13. Claudiu Keșeru (11. Denis Alibec, 63). 
Danemarca: 1. Kasper Schmeichel — 4. Simon Kjaer (căpitan; 13. Mathias Zanka Joergensen, 46), 6. Andreas Christensen, 3. Jannik Vestergaard — 2. Peter Ankersen, 7. William Kvist, 19. Lasse Schoene (11. Martin Braithwaite, 69), 8. Thomas Delaney, 5. Riza Durmisi — 10. Christian Eriksen, 21. Andreas Cornelius.



Romania, imaginea neputintei intr-un 0-0 trist cu Danemarca