Echipa Nationala

I-am furat si noi pe greci: Romania debuteaza cu dreptul in campania pentru EURO 2016

Romania si-a luat revansa in fata grecilor pentru ratarea calificarii la Cupa Mondiala din Brazilia, invingand in deplasare, la limita, scor 1-0, in primul joc al preliminariilor pentru Campionatul European de Fotbal din Franta, editia 2016. Romania a beneficiat de un penalty fortat, aproape inexistent, acordat foarte usor, gratie caruia a marcat unicul gol al meciului. Decizia arbitrului pentru Romania a compensat furtul contra Romaniei din dubla mansa jucata cu elenii in barajul CM 2014. Norocul a fost cu Piti, dupa ce grecii au trimis mingea in transversala in ultimele minute de joc, la un pas sa marcheze pe final in stilul care i-a facut celebri. Romania a jucat aproape o repriza in zece oameni.

Singurul gol al intalnirii a fost reusit de Ciprian Marica, dintr-un penalti obtinut de Alexandru Chipciu. Tricolorii au evoluat in inferioritate numerica aproape toata repriza secunda, dupa ce acelasi Marica a fost eliminat pentru cumul de cartonase.

Tricoloriii au avut un start ideal de meci, cu un prim sut pe poarta expediat de Alexandru Maxim, in minutul 7, completat mai apoi de tizul sau, Chipciu, care a profitat de o imprudenta in careu din partea lui Holebas, cazand si obtinand un penalti transformat cu mult calm de capitanul Ciprian Marica (10). Reluarile tv au aratat ca penaltyul a fost mai mult decat fortat, iar decizia arbitrului a ajutat Romania acolo unde nu trebuia.

[news-109243]

Putea fi 1-1 la sfarsitul primei jumatati de ora, insa asistentul britanicului Mark Clattenburg, Michael Mullarkey, a ridicat bine fanionul la pozitia evidenta de ofsaid in care se afla mai vechea cunostinta a tricolorilor, Kostas Mitroglou.

Prima parte s-a incheiat asa cum a inceput, cu Maxim incercandu-si norocul printr-un sut de la marginea careului, la un metru peste transversala portii aparate de Karnezis. Mai mult decat atat, Chipciu putea aduce desprinderea visata in urma unui contraatac supranumeric, dar l-a costat driblingul in plus. 

Cu gandul la prima de calificare pe care o va primi la sfarsitul campaniei, Ciprian Marica si-a lasat echipa in inferioritate numerica in startul reprizei secunde, dupa ce a primit al doilea cartonas galben. Marca a ridicat piciorul prea sus si, cu toate ca a lovit mingea, arbitrul a considerat ca a intrat periculos si l-a eliminat.

Grecii au atacat previzibil si in partea secunda, in pofida faptului ca au evoluat impotriva unui adversar care s-a aparat aproape in permanenta. Tactica lui Piturca a functionat pana la final, cu ceva emotii, in conditiile in care, in minutul 89, Torosidis a zguduit transversala portii lui Tatarusanu la capatul unei faze fixe.

Portarul nostru era batut, iar mingea a fost la un pas sa in loveasca in cap, deviata din transerversala. Doar cativa centimetri au evitat o deviere involuntara in plasa.

Grecia: Karnezis - Torosidis, Manolas, Sokratis, Holebas - Samaris (Kone 66), Tachtsidis, Mantalos (Christodoulopoulos 65) - Salpingidis, Mitroglou, Samaras (Diamantakos 46)

Romania: Tatarusanu - Tamas, Chiriches, D. Grigore, Rat - Pintilii, Hoban (Prepelita 84) - Maxim (Enache 68), Chipciu (Torje 90), B. Stancu - Marica

Arbitru: Mark Clattenburg

Cartonase galbene: Samaris 17, Manolas 25, Torosidis 45+2, Diamantakos 58, Kone 90+3/ Pintilii 30, Marica 45+3, Tatarusanu 90+4

Cartonase rosii: C. Marica

Stadion: Karaiskakis



I-am furat si noi pe greci: Romania debuteaza cu dreptul in campania pentru EURO 2016