Echipa Nationala

Romania de Mondial! Tricolorii au facut instructie cu Moldova la Chisinau

Sursă foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Se spune ca prima impresie conteaza, insa in cazul nationalei Romaniei s-ar potrivi mai cu seama ultima impresie. Victoria cu 5-0 obtinuta in amicalul cu Moldova ne face iarasi sa visam departe, dincolo de turneul final al Cupei Mondiale pe care il vedem o data in plus din fata micilor ecrane.

Romania a dominat autoritar partida de la Chisinau si a marcat golurile victoriei prin Morutan, Dragus, Cicaldau, Paraschiv si Rus.

Seria reusitelor a fost deschisa de Morutan cu o executie brilianta din interiorul careului. Patrundere in centru si sut cu interiorul spre coltul lung.

Dragus avea sa majoreze avantajul Romaniei inaintea pauzei cu un sut de asemenea spectaculos din interiorul careului.

Dupa pauza Cicaldau a dus scorul la 3-0 cu o executie de efect din lovitura libera. O faza care ne-a amintit de reusitele lui Gheorghe Hagi in anii 90, ca tot suntem nostalgici dupa aparitiile Romaniei la Cupa Mondiala.

Abia intrat in teren, Paraschiv a obtinut lovitura de la 11 metri la prima atingere de balon si tot el a transformat de la punctul cu var. Un cadou cum nu se poate mai special la debutul in prima reprezentativa pentru jucatorul lui Hermannstadt.

Rus, capitanul Romaniei dupa iesirea lui Burca, a inchis tabela cu un sut din interiorul careului dupa o faza fixa de la coltul terenului.

O victorie categorica, o victorie de moral in perspectiva campaniei de calificare la EURO 2024. Preliminariile debuteaza in martie 2023, insa pana atunci ramane sa savuram partidele Cupei Mondiale, acolo unde va merge si selectionerul Edward Iordanescu pentru a spiona Elvetia, viitoarea noastra adversara.

Caseta tehnica

Moldova: Celeadnic – S. Plătică (Revenco 46), Dumbrăvanu (Iovu 46), Bolohan, Armaş, Reabciuk - Raţă, Ioniţă (M. Plătică 75) – Postolachi (Caimacov 61), Moţpan (Stînă 75), Damaşcan. Selectioner: Serghei Clescenco

Romania: Târnovanu – C. Manea (Pantea 69), Ad. Rus, Burcă (Drăguşin 69), Opruţ – Olaru, Băluţă, Cicâldău (N. Păun 77) – Moruţan (Sefer 62), Puşcaş (D. Paraschiv 69), Drăguş (M. Ştefănescu 62). Selectioner: Edward Iordănescu

Arbitri: Yasar Kemal Ugurlu – Ali Saygin Ogel, Abdullah Ozkara (Turcia).



Romania de Mondial! Tricolorii au facut instructie cu Moldova la Chisinau