Echipa Nationala

Romania - Brazilia, semifinala Mondiala care n-a avut loc niciodata prin ochii lui Rivaldo

Sursă foto: https://twitter.com/Liga1Romania/

Fostul mare international brazilian Rivaldo a vorbit despre cum ar fi aratat o semifinala intre Romania si Brazilia la Cupa Mondiala din 1994.

Cele doua echipe au fost foarte aproape de a se intalni in careul de asi al turneului final american.

Romania a fost la cateva minute distanta de calificarea istorica in semifinale, pentru a fi egalata in prelungiri de Suedia (2-2) si a pierde apoi la loteria loviturilor de departajare.

Pana la sfertul cu Suedia disputat la San Francisco, tricolorii eliminasera in optimi Argentina, vicecampioana mondiala din acel moment, cu 3-2 in 90 de minute, pe Rose Bowl din Pasadena, California. Un meci disputat pe 3 iulie 1994.

Un meci despre care Craig McCracken de la prestigiosul The Guardian afirma ca a fost "cel mai frumos meci din istoria Cupei Mondiale".

O victorie care a scos Romania pe strazi intr-o explozie de euforie colectiva.

"Sunt sigur că România ar fi oferit un joc mai deschis şi mai interesant decât Suedia în semifinale, din cauză că era o echipă ofensivă.

"Probabil că Brazilia şi-ar fi asumat rolul de favorită, în timp ce România ar fi jucat fără presiune şi ar fi putut folosi acest lucru în avantajul ei pentru a produce o surpriză.

"Ar fi fost un meci entuziasmant, sunt sigur. Hagi era într-o formă grozavă, la fel ca restul echipei României şi ar fi fost interesant să vedem un astfel de meci", a declarat Rivaldo, anunta AGERPRES printr-un comunicat.



Romania - Brazilia, semifinala Mondiala care n-a avut loc niciodata prin ochii lui Rivaldo