Echipa Nationala

Romania ajunge pe loc de baraj dupa 1-0 cu Armenia

Seara perfecta pentru nationala Romaniei la revenirea dupa 12 ani pe stadionul din Bulevardul Ghencea. Tricolorii au invins Armenia, cu 1-0, si au urcat pe locul al doilea in clasamentul Grupei J, dupa ce Germania a castigat categoric in Macedonia de Nord.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Alexandru Mitrita cu o lovitura de cap, in minutul 26, dupa o centrare de la coltul terenului.

Cel mai scund jucator de pe teren a sters mingea si l-a pacalit pe portarul Yurchenko.

O prima repriza dominata autoritar de nationala Romaniei care putea face 2-0 in minutul 33 la patrunderea lui Mitrita singur cu portarul. Haroyan a aparut din spate si a pus un picior prin care a deviat mingea inc orner.

Am continuat sa presam in cautarea golului doi si portarul armean a respins, in minutul 34, sutul lui Cicaldau.

Armenia a avut un singur spre poarta noastra, in chiar primul minut, dar jucatorii din Caucaz au schimbat partitura in partea secunda.

Un joc mult mai ofensiv din partea armenilor ne-a pus serios in dificultate si pana in minutul 60 ne-am clatinat ingrijorator de mult.

Cei 13.576 de spectatori prezenti pe stadion intr-o seara rece si umeda de toamna au simtit momentul dificil si au incurajat puternic echipa nationala.

Primul corner al meciului pentru armeni a aparut abia in minutul 55, faza la care Nita a retinut capul lui Haroyan.

In minutul 58 oaspetii au ratat prima lor mare ocazie la aparitia lui Mkhitaryan in careul nostru. Am avut sansa cu reluarea gresita a acestuia cu capul.

Romania putea pune capat emotiilor, in minutul 70, cand Ianis Hagi a sutat pe poarta dintr-o lovitura libera. Portarul Yurchenko a respins cu un reflex fabulos.

Finalul s-a jucat taios cu actiuni pe muchie de cutit, dar am tinut cu inteligenta de minge departe de poarta lui Nita si astfel ultimul fluier al lui Daniele Orsato ne-a gasit cu mainile sus in semn de victorie.

Caseta tehnica

România: Niţă – Raţiu (Manea '66), Chiricheş, Nedelcearu, Bancu –  R. Marin, Stanciu (Nedelcu '81), Cicâldău – Mitriţă (Moruţan '62), Keşeru (A. Ivan '62), I. Hagi (Mihăilă '81). Selecţioner Mirel Rădoi;

Armenia: Yurchenko – Terteryan, Voskanyan, Haroyan, Hovhannisyan – Udo (Karapetyan '82), Grigoryan (Geloyan '46), Spertsyan (Vardanyan '77) – Barseghyan (Zelarayan '46), Mkhitaryan, Bayramyan (Karapetyan '46). Selecţioner Joaquin Caparros.

Cartonaşe galbene: Cicâldău '84, Mihăilă '86 / Barseghyan '38, Spertsyan '65, Haroyan '71, Voskanyan, Adamyan '88.

Arbitri: Daniele Orsato - Alessandro Giallatini şi Giorgio Peretti - Luca Pairetto (toţi din Italia).



Romania ajunge pe loc de baraj dupa 1-0 cu Armenia