Echipa Nationala

Romania a luat toate punctele in Malta. Suntem in grafic pentru calificare!

Sursă foto: twitter.com/TelevisionMalta/

In al patrulea meci din preliminariile EURO 2020 nationala Romaniei a castigat in deplasare cu Malta, scor 4-0, o victorie adjudecata inca dinaintea pauzei cand tricolorii aveau trei goluri avantaj. Un rezultat prin care ajungem la 7 puncte in clasament, la egalitate cu Suedia.

Maltezii au inceput neasteptat de ofensiv meciul si in minutul 5 gazdele ratau prima ocazie a meciului prin capitanul Agius dupa o faza de la coltul terenului. 

Dupa doua minute Puscas a risipit emotiile suporterilor romani din tribuna cu un gol norocos. Romania a avansat rapid pe tranzitia ofensiva, mingea a ajuns in stanga la Bancu si acesta l-a servit ideal pe Puscas in fata portii. Chiar daca atacantul nationalei nu a finalizat cum si-ar fi dorit, pana la urma mingea a intrat norocos in poarta.

Romania a continuat sa atace, iar Ianis Hagi n-a prins poarta in minutul 11 cu un sut de la distanta. Titularizat in premiera la echipa nationala, Ianis l-a deschis ideal pe Puscas in minutul 16, acesta a depasit portarul si doar bara s-a opus golului.

In cele din urma Puscas avea sa-si treaca in cont dubla in minutul 28 din pasa lui Keseru. Finalizare curata de mare atacant la coltul lung.

Romania a intrat cu 3-0 la cabine dupa golul spectaculos marcat de Chipciu cu executie din afara careului in urma unui corner cu balon scos pentru sut.

In prima repriza Romania l-a pierdut pe Nedelcearu, jucator facut KO dupa un contact violent cu un adversar. Sapunaru i-a luat locul fostului dinamovist.

La adapostul avantajului generos de pe tabela tricolorii au redus considerabil ritmul in partea secunda si maltezii au ratat cea mai mare ocazie a lor prin Effiong in minutul 56.

Maxim (66), Man (68) si Marin (69) au ratat mari ocazii pentru Romania. Primii doi in situatii de singur cu portarul, in timp ce Marin a trimis un trasor de la aproximativ 25 de metri in transversala.

Cu zece minute inaintea fnialului, Chipciu a primit al doilea galben si a fost eliminat. Aceasta inseamna ca etapa urmatoare, la meciul cu Spania de pe Arena Nationala in luna septembrie, nu vom putea conta pe jucatorul lui Anderlecht.

In minutele de prelungire Man a inchis tabela cu un sut pe jos din interiorul careului dupa o faza de contraatac.

Caseta tehnica

Malta: 1. Bonello – 22. Z. Muscat, 5. Agius, 4. Borg, 19. Zerafa – 11. R. Muscat, 8. Fenech ( 6. Grech '59), 7. Mbong, 15. Corbolan (20. Montebello '84) – 17. Effiong, 21. Gambin (9. Mifsud '21). Selecţioner: Raymond Farrugia;

România: 12. Tătăruşanu – 7. Chipciu, 2. Cristea, 4. Nedelcearu (22. Săpunaru '35), 11. Bancu – 8. Hagi, 5. Băluţă, 18. Marin, 20. Maxim (21. Rotariu '75) – 9. Puşcaş, 13. Keşeru (14. Man '65). Selecţioner: Cosmin Contra;

Cartonaşe galbene: Borg '61 / Chipciu '45, '81;

Cartonaş roşu: Chipciu '81;

Dennis Higler din Olanda a arbitrat meciul la centru.



Romania a luat toate punctele in Malta. Suntem in grafic pentru calificare!