Echipa Nationala

Revansa unei generatii la tineret contra Ucrainei

Partida Romania – Ucraina de la nivelul echipelor sub 21 ani a fost prefatat de selectionerul Mirel Radoi sub semnul revansei.

Romania a ratat incredibil calificarea la Campionatul European sub 19 ani tocmai in fata Ucrainei intr-un meci disputat in urma cu doi ani la Ploiesti.

Multi dintre jucatorii de atunci au facut pasul natural spre echipa U21, iar Radoi crede ca pentru tricolorii mici a venit vremea revansei.

”E o revansa a intregii generatii. Daca avem un regret este ca aceasta generatie a fost impiedicata chiar de Ucraina sa participe la un Campionat European si e momentul sa aratam ca noi putem sa mergem la urmatorul, cel din 2021”, a spus Mirel Radoi intr-o conferinta de presa.

”M-a impresionat sa vad Ucraina la nivel de juniori. Un progres imens aratat, determinare si angajament, tinand cont prin ceea ce trece aceasta tara de cativa ani. E un lucru imbucurator pentru fotbalul din Ucraina si un semn de intrebare pentru noi. De ce nu am putut si noi sa ne dezvoltam intr-un an de zile la fel ca ei”, a mai declarat Radoi.

Acesta regreta pierderea lui Florinel Coman, jucator convocat in premiera la echipa mare de Cosmin Contra.

”Coman este o pierdere, pentru ca era in fotma buna, dar noi suntem aici sa incercam sa aducem cat mai multi jucatori la nationala mare”, considera Radoi.

Meciul Romania – Ucraina la tineret se va disputa, joi, 10 octombrie, de la 20:30, pe arena Ilie Oana din Ploiesti.

Patru zile mai tarziu tricolorii vor intalni Irlanda de Nord la Voluntari.

In prima partida a calificarilor pentru Campionatul European din 2021 nationala Romaniei a fost invinsa de Danemarca, cu 2-1, dupa ce am ratat un penalty prin Coman in prelungirile partidei.



Revansa unei generatii la tineret contra Ucrainei