Echipa Nationala

Regula U21 criticata din interior de un fost component al Generatiei de Aur

Sursă foto: https://www.facebook.com/chindiaoficial

Viorel Moldovan sustine ca regula cu doi jucatori U21 in primul 11 la partidele de Liga 1 nu a produs rezultatele asteptate.

Cel putin nu la nivelul primei reprezentative, acolo unde ajung jucatori care se remarca la tineret.

In pofida performantei din 2019, cand nationala U21 a Romaniei a ajuns in semifinalele Campionatului European si a obtinut calificarea la Jocurile Olimpice, pasul spre echipa mare nu a adus continuitatea in rezultatele pozitive.

”Ce a adus bun regula U21? Cati fundasi, mijlocasi si atacanti am produs? E total diferit cand faci pasul la seniori. La Euro 2019, vedeti ca Franta a venit fara vreo 4-5 jucatori. Anglia la fel, Croatia la fel. Eu va dau scris ca daca inca o data mai joci cu toate trei, nu le bati”, a declarat Viorel Moldovan la Digisport.

”Chiar daca am obtinut performante bune la Euro, in Italia, anul trecut, ei inca nu fac fata. Poate inca e nevoie de timp, pentru ca sunt depasiti de situatie”, mai crede fostul international.

Pentru Viorel Moldovan lucrurile sunt cat se poate de clare cand vine vorba de echipa nationala si succesul asteptat de toti iubitorii fotbalului.

”Nationala mare va avea succes atunci cand cel putin 12-13 jucatori vor evolua in campionate puternice constant”, crede actualul antrenor al echipei Petrolul Ploiesti.

Pentru prima data in ultimii 24 de ani echipa Romaniei a pierdut trei meciuri oficiale la rand.



Regula U21 criticata din interior de un fost component al Generatiei de Aur